Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Izvēlas latviskus vārdus

Ventspilī populārākais zēna vārds 2012. gadā bijis Gustavs, savukārt pērn dzimušajām meitenēm vecāki visbiežāk izvēlējušies vārdu Alise. Vairāki vecāki šogad saviem mazulīšiem dāvājuši izteikti latvisku vārdiņu.

Stiegam dubultā elektrības tarifa purvā

Izsūtīts SOS signāls par situāciju elektroenerģijas tirgū. Augsto elektrotarifu Latvijā veido obligātais iepirkums, atklāj Ekonomikas ministrija, kas prognozē, ka nākamo gadu laikā elektrības cenas būtiski pieaugs. Turklāt 2013. gadā pilnībā tiks atvērts elektrības tirgus, kas līdzi nesīs augstākas cenas. Jau rudenī tiem, kas šobrīd maksā tā dēvēto starta tarifu, tēriņi elektrībai var pieaugt pat par 40%.

 

2.lpp. Viedoklis: „Izpumpēti esam”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Tā vietā, lai aktīvi, mērķtiecīgi domātu par to, kā no vietējiem, starp citu, atjaunojamajiem resursiem iegūt vairāk siltuma un elektroenerģijas un atvēlētu finansējumu zinātniekiem, kas nodarbojas ar inovāciju enerģētikas nozarē, Latvijas valdošā elite turpina slaukt tautu. Pērn kādā ekonomikas žurnālā viens energobiznesmenis nekautrējās dižoties ar 90 miljonu latu peļņu, bet es personīgi neesmu dzirdējusi par to, ko dara, lai veicinātu Latvijas energoneatkarību. Un valsts neliek to darīt.»

 

3.lpp.

Par stādījumiem Lielajā laukumā

Pieņemts lēmums detalizēti izstrādāt Lielā laukuma stādījumu dendroloģisko plānu. Līdz šim laukuma rekonstrukcijas iecerēs dobju izkārtojums un tajās stādāmie augi nav bijuši norādīti.

Veido interaktīvo zinātnes centru

Pilsētas pašvaldība pēta iespējas, lai tuvāko piecu gadu laikā Ventspilī izveidotu interaktīvo zinātnes centru. Šis centrs varētu kļūt ne tikai par vienu no apmeklētākajiem tūrisma objektiem Kurzemē, bet arī piesaistīt jauniešu interesi par zinātni, tehnoloģijām un ražošanu.

 

4.lpp.

Lemj par Lielā laukuma egli

Tikko izskanējuši Ziemassvētku zvani un nograndis Jaunā gada salūts, taču pilsētas domē jau domā par 2013. gada nogales svētkiem.

Novērtē pašvaldības darbu

Pagājušā gada oktobrī un novembrī Sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktās ventspilnieku aptaujas rezultāti liecina, ka Ventspils pilsētas domes darbību kopumā atzinīgi ir vērtējuši 88% pilsētas iedzīvotāju, tai skaitā 17% aptaujāto norādījuši, ka domes darbību vērtē ļoti pozitīvi.

 

5.lpp. Kultūra. Saskata vecumdienu vērtību

Jūras vārtu mazajā izstāžu zālē iekārtota talantīgās režisores un fotogrāfes Aijas Bley izstāde Vēlāk. Fotogrāfijas papildina nelieli apraksti un videomateriāls.

Sācies Rakstu vācēja ceļš

Jānim Valkam atkal laba ziņa – konkursā Zvaigznes grāmata 2012 grupā Vidējā skolas vecuma bērnu un jauniešu literatūra iegūtagalvenā balva. Tas nozīmē, ka pārskatāmā nākotnē lasīsim romānu Rakstu vācēja ceļš.

Izrāda savus darinājumus

«Ome, liec nost grāmatu, mums jāgatavojas izstādei!» tā Intai Beltei teicis vecākais mazdēls Ēriks. Toreiz darbi rādīti dārziņā Zīlīte, tagad – Gāliņciema bibliotēkā.

 

6.lpp. Sports. Kērlingistes krāj pieredzi Eiropā

Ventspils kērlinga kluba juniores – Una Kristiāna Ozoliņa, Tīna Siliņa un Santa Blumberga – Latvijas izlases sastāvā startējušas pasaules junioru čempionāta Eiropas atlases turnīrā Čehijā, kur ieguvušas dalītu 11.–12. vietu.

FK Ventspils sāks ar čempioniem

Šodien startē Latvijas futbola Virslīgas ziemas kauss 2013, kur jau tā atklāšanas spēlē savā starpā tiksies divas pagājušās sezonas medaļu ieguvējas – trešās vieta īpašniece FK Ventspils spēkiem mērosies ar čempioni Daugavpils Daugava.

Pilsētas čempionātā cīņa par play off

Olimpiskā centra Ventspils pilsētas čempionātā basketbolā aizvadīta jau vairāk nekā puse regulārā turnīra spēļu, pēc kurām četras vienības jau praktiski nodrošinājušas vietu izslēgšanas spēlēs, savukārt pārējām septiņām komandām priekšā vēl sīva cīņa par tām.

 

7.lpp. Intervija. Atrod Debesu Tēva dāvanas

INESE LINDE jau 21 gadu ir Septītās dienas adventistu draudzē. Padomju laikos skolotāja uz baznīcu gāja slepus, ietinusies lakatos, bet tomēr gāja, jo bija solījusi Dievam katru svētdienu apmeklēt dievnamu. Šāda apņemšanās Inesei radās pēc tam, kad viņa tika dziedināta, bet atklāti savu piederību Debesu Tēvam Inese apliecināja deviņdesmito gadu sākumā. Kopš tā laika viņas dzīve būtiski mainījās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: