BK Ventspils basketbolisti jauno gadu sākuši ar iespaidīgu uzvaru viesos, ar 105:59 sagraujot Jelgavas basketbolistus. 

Spēles sākums aizritēja līdzīgā cīņā, tomēr pakāpeniski ventspilnieki sāka palielināt savu pārsvaru. Ceturtdaļas vidū Zaķis panāca jau +7, un minūtes pārtraukums mājiniekiem. Arī pēc tā jelgavnieki spēja pretoties vien epizodiski, un pirmo ceturtdaļu BK Ventspils uzvarēja ar +16 (30:14).
 
Otrajā ceturtdaļā ventspilnieki turpināja dominēt. Pirmās divas ar pusi minūtes viesi uzvarēja ar 8:0, uz ko jelgavnieki atbildēja ar septiņiem punktiem pēc kārtas Krūmiņa un Silava izpildījumā. Ventspilnieki dominēja atlikušo ceturtdaļas laiku, spējot sasniegt pat 30 punktu pārsvaru līdz ar puslaika beigām (57:27). 12 punktus viesu labā guva Ronalds Zaķis, bet pa deviņiem punktiem Mārtiņa Laksas un Jāņa Timmas kontā. Mājinieku labā astoņus punktus guva Edgars Krūmiņš.
 
Trešais spēles ceturksnis iesākās līdzīgā cīņā, abām komandām pārmaiņus gūstot punktus, bet ceturtdaļas otrajā pusē dominēja ventspilnieki, punktus gūstot Laksam, Bērziņam un Kempbelam un panākot jau +41 (84:43) pirms pēdējās ceturtdaļas.
 
Arī ceturtajā ceturksnī būtisku izmaiņu spēles ritējumā nebija – BK Ventspils turpināja dominēt laukumā, Jelgavas klubam tikai epizodiski spējot pretoties krietni pārākajiem sāncenšiem. Kempbels spēja panākt pat 50 punktu pārsvaru, tomēr līdz spēles beigām viesi to nenoturēja un sagrāva pretiniekus "tikai" ar +46 (105:59). Ventspilnieku labā 19 punktus un sešas bumbas zem groziem izcīnīja Ronalds Zaķis, bet 18 punktus pievienoja Folarins Kempbels. Mājiniekiem labākais ar 13 punktiem Kīts Čemberlens.
 
Līdz ar šo uzvaru BK Ventspils turnīra tabulā ir panācis "VEF Rīga" komandu – abām komandām ir pa deviņām uzvarām 10 spēlēs, bet pirmo vietu līgā pagaidām ieņem ventspilnieki, kuriem gan uzvara savstarpējā spēlē, gan labāka gūto/zaudēto punktu attiecība.
 
Aldaris LBL
BK Jelgava – BK Ventspils 59:105 (14:30, 13:27, 16:27, 16:21)
Ventspils: Zaķis 19, Kempbels 18, Laksa 13, Bērziņš 11, Simss 11, Valters 10, Timma 9, Meiers 8, Jonāts 2, Lejasmeiers 2, Pinete 2
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: