22. un 23. janvārī plkst. 18.00 teātra nams "Jūras vārti" piedāvā noskatīties filmu “Raganu mēnesis”, kas vēsta par diviem Latvijā pazīstamiem aktieriem Hariju Spanovski un Andri Bērziņu, kuri vairs nevar tēlot, ka briedumā un pusmūžā ar dzīvi viss ir kārtībā.

Harijs Spanovskis un Andris Bērziņš nolemj meklēt atbildes pie Latvijas tautas medicīnas dziedniekiem un cilvēkiem ar savdabīgu, alternatīvu skatu uz dzīves problēmu risināšanu. Citiem vārdiem, tie kopā dodas pie «raganām» un veselu vasaras mēnesi apbraukā šīs «raganas» dažādās Latvijas malās.

Filma ir ar apzinātiem un neapzinātiem komiskiem elementiem – īsts «ceļabiedru dēku stāsts» jeb, kā Holivudā šādu žanru sauc, – «road movie». Filmā, kā jau ar aktieriem, nekad nav skaidrības, kur beidzas «īstā» dzīve un sākas skatuve. Un, kā jau filmā, kas uzņemta pie raganām, nekad nevar zināt, kur ir robeža starp ikdienu un kādu citu realitāti.

Oriģinālās pilnmetrāžas filmas, kurā savijas spēlfilmas un dokumentālās filmas elementi, režisore ir Una Celma, operatori – Aleksandrs Grebņevs un Uldis Jancis. Sižeta veidošanā aktīvi piedalījušies arī abi tās galvenie varoņi – Harijs Spanovskis un Andris Bērziņš.

Filmas režisore Una Celma jau 20 gadu veido gan dokumentālās, gan spēlfilmas. Viņa ir filmu «Olu kundze», «Nerunā par to», «Kur pazudis Elvis», «Sievietes un sargi» un citu autore.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: