Ventspils Digitālais centrs jau gadu kā Latvijas vienīgais pārstāvis piedalās starptautiskā projektā SEED – „Eiropiešu digitālo prasmju veicināšana”.

Pirmā gada laikā Digitālais centrs ar projekta laikā izstrādātās interaktīvās web lietotnes palīdzību ir izveidojis karuseli – interaktīvu informācijas attēlošanas sistēmu. Šis karuselis ļauj pilsētas iedzīvotājiem un viesiem iepazīties ar aktuālo informāciju par notiekošo pilsētā, jaunākajiem domes lēmumiem un pakalpojumiem, kā arī par aktualitātēm un e-pakalpojumiem nacionālā un Eiropas mērogā, piemēram – darba piedāvājumiem, laika prognozi un citu saistošu informāciju. Šī informācija ir bez maksas pieejama ikvienam interesentam un tā laika gaitā tiks atjaunota un papildināta.

 

Pagaidām karuselis izvietots uz informatīvā ekrāna Ventspils Digitālā centra skatlogā, tomēr jau tuvākajā laikā tas būs pieejams arī Ventspils Tūrisma informācijas centrā un Pārventas Bibliotēkā. Tā kā programma šobrīd tiek aktīvi testēta, tad ir izveidotas vairākas informatīvā satura bāzes, kuras Digitālā centra darbinieki var salīdzinoši viegli pilnveidot pēc jebkuras iestādes vēlmēm un uzstādīt uz tās rīcībā esošajiem ekrāniem. Karuseļos ir iespējams atainot informāciju no tādiem avotiem kā portālu un tīmekļa vietņu RSS barotnes, Facebook RSS barotnes, portāli Youtube un Vimeo, Twitter konti, Google kalendāri u.c.

 

Ventspils Digitālais centrs, kā Latvijas pārstāvis projektā SEED šī gada laikā ticies ar visiem projekta sadarbības partneriem no 7 Eiropas valstīm: Spānijas, Rumānijas, Bulgārijas, Kipras, Čehijas, Horvātijas. Projekta Ventspils labās prakses piemērs septembrī tika veiksmīgi prezentēts starptautiskajā konferencē „e-INCLUSION & DIGITAL PUBLICSERVICES” (E-iekļaušana un digitālie publiskie pakalpojumi) Lielbritānijā, Kembridžā.

 

Projekts ilgs līdz 2014. gada 30. jūnijam un tiek īstenots Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju politikas atbalsta programmas (ICT PSP) ietvaros ar Eiropas Komisijas finansiālo atbalstu.

 

Turpmākā gada laikā par projekta attīstību iedzīvotāji tiks informēti sociālajos tīklos Twitter un Facebook, kā arī ar dažādu semināru palīdzību visā Kurzemē. Sīkāk ar projekta norisi iespējams iepazīties mājas lapā www.seed-project.eu. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: