3. janvārī svinīgi tiks atklāta jaunā poliklīnikas ēka Raiņa ielā 6, kurā šobrīd vēl turpinās medicīnisko iekārtu uzstādīšana.

4.janvārī poliklīnikas durvis tiks atvērtas apmeklētājiem. Vienlaikus notiek speciālistu apmācība darbam ar jauniegādātajām iekārtām un mūsdienīgo medicīnisko aprīkojumu.

Ar nākamo gadu poliklīnikā tiks nodrošināta infrastruktūra vairākiem jauniem veselības aprūpes pakalpojumiem, piemēram, mamogrāfijas skrīnings, rentgena izmeklējumi, ir uzstādīta fototerapijas iekārta, būs arī ārstnieciskās vingrošanas zāle.

Pacientu ērtībām mainīsies reģistratūras darbs – kase strādās atsevišķi, tiks ierīkots arī elektroniskais rindu regulators, tādejādi pacientiem vairs nebūs jādrūzmējas pie reģistratūras lodziņiem. Poliklīnikas uzgaidāmās telpas būs daudz plašākas un pacientiem draudzīgākas, ēkā ir ierīkots lifts nokļūšanai otrajā un trešajā stāvā. Telpas ir piemērotas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, tai skaitā pacientiem ratiņkrēslos. Arī mediķi varēs strādāt mūsdienīgākos un ērtākos apstākļos.

Atgādinām, ka jaunā poliklīnikas ēka ir uzbūvēta pēc pasīvās mājas principiem, kas nozīmē, ka ēkai jāatbilst "Pasīvās mājas” standartā definētajam ēkas blīvuma rādītājam, t.i., n50 = zem 0,60 1/h . Š.g. oktobrī veiktā Blower Door (gaisa caurlaidības testa) rezultāti ir izcili. Blower Door tehnoloģija ir visā pasaulē atzīta un plaši pielietota ēku blīvuma pārbaudes metodika, kas ļauj izmērīt ēkas gaiscaurlaidību un identificēt konkrētas defektu vietas konstrukcijās jeb noteikt, cik ēkā ir „caurumu”, caur kuriem siltums var pazust no ēkas. Ja parastās biroja ēkās gaisa zudums ir trīs kubikmetri.

Jāuzsver, ka Ventspils jaunajā poliklīnikā šis rādītājs ir vēl labāks – 0,39. No energoefektivitātes viedokļa tas nozīmē, ka šajās pēc platības lielajās sabiedriskajās ēkās siltuma zudumi caur dažādiem „caurumiem” konstrukcijās nebūs lielāki kā nelielā privātmājā. Tādējādi būtiski samazināsies šo ēku izdevumi par siltumenerģiju, ļaujot pašvaldībai ietaupīt līdzekļus

Jau 4.janvārī Ventspils poliklīnikas sniegtie veselības aprūpes pakalpojumi, ģimenes ārstu un speciālistu konsultācijas būs pieejamas jaunajā poliklīnikas ēkā. Saistībā ar pārcelšanos uz jauno ēku, pie dažiem ārstiem 2.un 3. janvārī ir mainījušies pieņemšanas laiki. Pediatre E.Goba pacientus Saules ielā 31 pieņems 2. un 3.janvārī no plkst. 10 līdz 12, ģimenes ārste N.Čerņenko 2.janvārī pacientus pieņems no plkst. 13 līdz 17, bet 2. un 3.janvārī no plkst. 8 līdz 12 N.Čerņenko pieņems A.Matvejevas pacientus. Savukārt ģimenes ārsts H.Akmentiņš 2. janvārī pacientus pieņems no plkst. 12 līdz 15, bet 3.janvārī no plkst. 8 līdz 12.

Tā kā pie ārstiem speciālistiem Ventspils poliklīnikā ir iepriekšējs pieraksts, lai pierakstītos uz vizītēm pie ārstiem speciālistiem, pacientiem ir jāzvana uz poliklīnikas reģistratūru pa tālruni 636 22131 vai mobilo 27400002.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: