Par putnu barotavām var kalpot arī piena pakas – to pierādījis Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma Food Union produktu zīmols RASA sadarbībā ar Latvijas Putnu fondu.

Proti, uzņēmuma un fonda pārstāvji dabaszinību stundā stāstīja Rīgas Centra humanitārās vidusskolas 3.c klases skolēniem par pilsētā ziemojošo putnu sugām, putnu ziemas ēdienkarti un lietām, kas jāzina, pirms sākt barošanu. Šādas dabaszinību stundas mērķis – veicināt skolēnu atbildīgu attieksmi pret dabu, kā arī iemācīt bērniem pagatavot putnu barotavas no ikdienā lietojamu produktu iepakojuma. Liekot lietā roku veiklību, apmēram 15 minūtēs no RASAs piena, kefīra vai jogurta paciņas iespējams izgatavot putnu barotavu, iekārt to koka vai krūma zarā, pie loga vai mājas sienas.

Ja vēlies uzstādīt putnu barotavu pie savas mājas, atceries, ka tā jānovieto tādā augstumā, lai tai netiek klāt suņi, kaķi vai citi plēsīgi dzīvnieki. Ja sākts putnus barot, tad tas jādara visu ziemu katru dienu, neizlaižot nevienu ēdienreizi. Putniem vislabāk garšo svaigs speķis, dažādi graudi un sēklas, pupas un zirņi, kā arī kaltētas ogas, maize un āboli.

Publicitātes foto

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: