Maskavā notika Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrijas kausa izcīņas atklātās sacīkstes džudo jauniešiem līdz 17 gadu vecumam. Tajās piedalīties bija uzaicināta arī Latvijas izlase, kuras sastāvā startēja arī Gints Būmeisters (treneris – Vladimirs Vlasjuks).

Pirmajā sacīkšu kārtā Latvijas izlase pārliecinoši ar 5:0 guva uzvaru pār MČS komandu. Savukārt Būmeisters savā cīņā uzvarēja ar tīru metienu – Ippon. Turnīra pusfinālā latviešiem pretī stājās spēcīgā CSKA komanda, kurā bija pulcēti Krievijas izlases labākie spēki. Latvijas izlase šajā cīņā piedzīvoja bezierunu zaudējumu ar 0:5. Mūsu džudists savā cīņā ar tīru Ippon metienu piekāpās Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvējam Mihailam Igoļņikovam. Diemžēl arī cīņā par bronzas medaļām latvieši piedzīvoja zaudējumu, ar 1:4 piekāpjoties Sanktpēterburgas komandai.  

Tomēr jāpiebilst, ka šajā zaudējumā liels nopelns bija arī sacīkšu tiesnešiem, kas atklāti tiesāja par labu Krievijas sportistiem. Iespējams, tas tika darīts tāpēc, ka pirmo trīs vietu ieguvējas saņēma arī vērā ņemamas naudas balvas. Arī Būmeisters pēdējā cīņā ar diviem yuko pret wazaari atzina pretinieka pārspēku. Tiesa, arī šis mačs nenoritēja korekti, jo pēdējās divas cīņas minūtes Ginta pretinieks izvairījās no cīņas, nokrītot uz ceļiem, kas džudo ir sodāms. Tā kā pretiniekam jau bija divi šādi pārkāpumi, tad trešais nozīmētu wazaari iegūšanu, kas jau izlīdzinātu cīņas rezultātu.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: