Pēc oficiālajiem meteoroloģijas statistikas datiem Ventspils pilsētā ir visbiezākā sniega sega Latvijā, kas nu jau tuvojas 30 cm.

Īsti sporta un atpūtas baudītāji var priecāties par skaisto ziemu, bet Ventspils pašvaldībai sācies nopietns darbs – sniega tīrīšanas darbos iesaistīta maksimāli pieejamā tehnika. Pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts" sniega tīrīšanas tehnika strādā nepārtrauktā režīmā. Papildus piesaistīta arī privātuzņēmēju tehnika. Kopā sniega tīrīšanas darbos uz ielām nodarbināts 20 tehnikas vienību, bet papildus 4 tehnikas vienības nodarbinātas veloceliņu tīrīšanā.

 

Smagās automašīnas, kas aprīkotas ar sniega stumšanas lāpstu un tehniskās sāls kaisīšanas iekārtu, veic galveno pilsētas ielu brauktuvju attīrīšanu un kaisīšanu ar tehnisko sāli, savukārt traktortehnikas vienības veic mazākas nozīmes pilsētas ielu tīrīšanu, kā arī tīra publiskos stāvlaukumus, daudzdzīvokļu māju iekšpagalmus, ielu stāvlaukumus un iebrauktuves.

 

Būtiski atzīmēt, ka Ventspilī visu diennakti tiek nodrošinātas tehnikas vienības dežūras un atbildīgie darbinieki dežūru laikā regulāri apseko ielu stāvokli.

 

Šogad jau izkaisīts vairāk kā 1000 tonnu sāls. Vidēji bargā ziemā no novembra līdz martam parasti tiek izkaisīts ap 2000 līdz 3000 tonnām sāls, tātad šajā īsajā laika periodā šogad jau izkaisīti 50% gada limita.

 

Pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts" informē, ka šobrīd tiek tīrītas A un B klases ielas, un tiklīdz beigsies intensīvā snigšana un putināšana, sāksies darbs pie C un D klases ielu tīrīšanas.

 

Jau vairākas diennaktis notiek sniega izvešana no pilsētas, un šobrīd jau izvesti vairāki tūkstoši m3 sniega. Sniega izvešana veikta gandrīz visā Ostgalā, Pils ielā, Kr.Valdemāra ielā, Saules ielā, Ganību ielā, Stendes ielā, Spāres ielā, Popes ielā un citur. No pilsētas izvestais sniegs tiek uzkrāts pilsētai piederošos brīvos laukumos pilsētas nomalēs, kur tas netraucē satiksmei un iedzīvotājiem, kā arī neradīs neērtības sniega kušanas laikā pavasarī.

 

Paralēli ielu tīrīšanas un sniega izvešanas darbiem, pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” palīdz dažādiem Ventspils uzņēmumiem un namu apsaimniekotājiem, tīrot sniegu no dažādas nozīmes laukumiem, iebrauktuvēm un piebraucamiem ceļiem.

 

Vissarežģītākā sniega tīrīšana ir tieši daudzdzīvokļu māju iekšpagalmos, kur sniega tīrīšanu apgrūtina tur novietotās automašīnas. Sākot ar 20. decembri, vairākos iekšpagalmos tiks noteikti konkrēti pulksteņa laiki, kad iedzīvotāji tiks lūgti atbrīvot stāvlaukumus, lai tos varētu efektīvāk iztīrīt.

 

Pašvaldības SIA "Ventspils nekustamie īpašumi" pastiprināti veic uzņēmuma apsaimniekošanā esošo dzīvojamo un nedzīvojamo namu iekšpagalmu mehānisku attīrīšanu no sniega, kā arī apsaimniekošanā esošo namu jumtu tīrīšanu no sniega un/vai ledus. Iekšpagalmu mehānisko tīrīšanu veic SIA "Volts-1", SIA "BKB Pakalpojumi", pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" un SIA"Storents", savukārt jumtu tīrīšanu veic SIA "Karlson-2" un SIA"Cirtnis".

 

Iekšpagalmu mehāniskā tīrīšana 18. decembrī ir veikta šādās adresēs: Inženieru iela 95 un 97, Lielā Dzirnavu iela 15, Lielais prospekts 35. Iekšpagalmu mehāniskā tīrīšana 19. decembrī veikta šādās adresēs: Brīvības iela 29 un 33, Lielais prospekts 25, 29, 49 un 51. Jumtu un noteku tīrīšana no ledus un sniega 18. decembrī ir veikta šādās adresēs: Lielais prospekts 23 un 51; Brīvības iela 11; Lielā iela 7; Ūdens iela 15. Jumtu un noteku tīrīšana no ledus un sniega 19. decembrī veikta šādās adresēs: Kuldīgas iela 110; Lielā Dzirnavu iela 15; Jūras iela17; Brīvības iela 21. Tāpat 18. decembrī ir veikta caurbrauktuvju tīrīšana Sarkanmuižas dambī 3 un 21 un stāvvietu tīrīšana - Sarkanmuižas dambī 20 un Brīvības ielā 21.

 

Atgādinām, ka nedēļas nogalē un šīs nedēļas sākumā Ventspilī turpinājās intensīva snigšana, kā arī saglabājās stiprs putenis un šādos apstākļos tīrīt iekšpagalmus nebija lietderīgi, tāpēc, putenim pierimstot, intensīvi iekšpagalmu tīrīšanas darbi ir sākti 17. decembrī, kopumā līdz šim lielākā daļa VNĪ pārvaldīšanā esošo pagalmu ir iztīrīti. Automašīnu īpašnieki aicināti, tīrot sniegu no automašīnas, nemest to uz brauktuves vai ietves, bet gan zaļajā zonā.

 

Par nenotīrītiem jumtiem vai iekšpagalmiem jāzvana uz pašvaldības SIA "Ventspils nekustamie īpašumi" Ekspluatācijas daļu pa tālruņiem 63629553, 63622588 vai 63663338 (Pārventa).

 

Lai organizētu sniega izvešanu teritorijās, kas nav pašvaldībai piederošas, iespējams zvanīt uz pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts". Tālrunis uzziņām: 63622681. Tāpat pa šo tālruni iedzīvotāji var informēt pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" par neattīrītajām teritorijām.

 

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: