Ventspilī pagājušās nedēļas nogalē sākta sniega izvešana un līdz šim izvests sniegs no 12 ielu posmiem, informē pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" direktora vietnieks Edgars Puriņš.

Sniegs tiek izvests no vietām, kur tas apgrūtināja satiksmi un kur bija izveidojušies sniega vaļņi. Sniegs izvests gan no šaurajām Ostgala ieliņām, gan citviet pilsētā, tostarp centrā - Kuldīgas ielas posmā no Raiņa līdz Lielajai ielai. Sniegs izvests arī no Jāņa, Rīgas, Līvu, Strēlnieku, Meža, Karlīnas un Kapteiņa u.c. ielu posmiem.

Sniega izvešana sākta piektdien un turpinās arī šodien. Ņemot vērā laika prognozes par gaidāmo snigšanu, sniega izvešanu tuvākajās dienās plānots turpināt. Sniega izvešana notiek galvenokārt naktīs, bet mazākajās ieliņās, kur nav intensīvas satiksmes, - arī dienas laikā.

Sniega izvešanu veic pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" pēc "Komunālās pārvaldes" pasūtījuma. Kā informēja "Ventspils labiekārtošanas kombināta" valdes priekšsēdētājs Gaitis Celms, sniega izvešanu nodrošina trīs tehnikas vienības, bet ielu, trotuāru, veloceliņu un iekšpagalmu tīrīšanā iesaistītas 19 tehnikas vienības.

Pašlaik nav apkopota informācija par jau izvestā sniega daudzumu un šo darbu izmaksām.

Kā ziņots, pēc stiprās putināšanas brīvdienās visdziļākā sniega sega ir fiksēta Ventspilī - 24 centimetri. Tomēr sniegs vairs nav tik dziļš, kāds tas bija pēc stiprās snigšanas pagājušās nedēļas sākumā un vidū, jo brīvdienās bija brāzmains vējš, līdz ar to sniegs tika izdzenāts, bet novērojumu stacijas atrodas klajos laukos, tāpēc arī tur ir mazāk sniega.

LETA 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: