Laikā no 9. līdz 21. augustam Francijas pilsētā Loreānā norisinājās starptautiska vasaras nometne „Draw Me a Future”, kurā piedalījās 35 jaunieši no 5 Eiropas valstīm.

Apskati fotogrāfijas!

 Apmaiņas programmā piedalījās arī 8 jaunieši un divi vadītāji no Ventspils bērnu un pusaudžu atbalsta centra "Nāc Līdzi”. Nometnes dalībnieki veidoja kopīgu izpratni par Eiropas nākotni, kā arī guva ierosmi jauniešu iniciatīvas projektiem, nodarbībās pusaudži dalījās uzskatos par savu vietu Eiropā, piedalījās debatēs par aktuāliem jautājumiem, rakstīja vēstules Eiropas Parlamentam, iemūžināja savu viedokli filmā.

Kopīgās sporta un kultūras aktivitātēs jaunieši iepazina savus vienaudžus no citām Eiropas valstīm, Francijas, īpaši Bretaņas reģiona, kultūru un tradīcijas, kā arī pilnveidoja savas svešvalodu prasmes. Pēc kopīgi aizvadītām divām nedēļām nometnes dalībnieki šķīrās ar skumjām un asarām, kā arī apņemšanos saglabāt radušās draudzības saites un nākotnē kopīgi realizēt jaunus sadarbības projektus.

Starptautiskais projekts „Draw Me a Future” notiek jau otro gadu, un tas tiek realizēts starp 5 Loreānas sadraudzības pilsētām Velsā (Lielbritānijā), Galīcijā (Spānijā), Čehijā un Latvijā. Loreānas pilsētas pārstāvji un nometnes organizētāji sveica nometnes dalībniekus pieņemšanā pilsētas domē, izsakot cerību, ka projekts turpināsies arī nākamgad, organizatora lomu uzņemoties nākamajai sadraudzības pilsētai. Turklāt vairāki nometnes dalībnieki izteica gatavību nākamajā gadā kļūt par projekta vadītājiem.

Ventspils jauniešu dalība nometnē bija iespējama pateicoties ES programmas „Youth in Action” un Ventspils pilsētas domes piešķirtajam finansējumam, kā arī SIA Ventspils Nafta termināls, SiA Kurekss, SIA Bucher Scholering Baltic, SIA Diāna, Ilonas Štrausas un, protams, biedrības „Nāc līdzi!” atbalstam.

Turpinājums seko - nāc līdzi!

Šonedēļ biedrības „Nāc līdzi!” Dienas centrā jauniešu grupa organizē dažādas aktivitātes, kas atspoguļos arī projektā gūto pieredzi un iespaidus. Aktivitātes paredzētas biedrības „Nāc līdzi!” klientiem, tās ar Ventspils Kultūras centra finansiālu atbalstu notiek tematiskās nedēļas „Iemācies! Izmēģini! Pierādi!” ietvaros.

Piektdien, 27.augustā, paredzēts noslēguma pasākums: stafetes, viktorīnas, spēles, mazi pārsteigumi un pēdējie šīsnedēļas stāsti par piedzīvojumiem Eiropā. Ikviens ir laipni aicināts apmeklēt Dienas centru Lielajā pr. 18-1, sīkāka informācija pa tālruņiem 63628841 vai 20385553.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: