Šogad mūzikas eņģeļi Ventspilī nolaidīsies 24. un 25.augustā. Klasiskās mūzikas koncerti pilī ir brīnišķīga tradīcija – labdarība un topošo mūzikas zvaigžņu baudījums vienā reizē.

Ventspils Rotari kluba prezidente, Zinta Štekerhofa atklāj, ka ir gandarīta par sadarbību, kas ik gadus, organizējot labdarības koncertu, izvēršas starp māksliniekiem, pašvaldību un ventspilniekiem. Viņa uzsver arī Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja, Aivara Lemberga ikgadējo atbalstu vokālajām meistarklasēm, kurās atklātas arī tādas LaScala operu sasniegušas zvaigznes kā Kristīne Opolais.

Tomēr koncertus rotarieši rīko labdarības nolūkos, lai palīdzētu tiem, kam klājas visgrūtāk. Viņi secinājuši, ka bērni invalīdu un viņu vecāku sāpe bieži vien paliek nepamanīta. Grūti ir ne vien pašiem bērniem, bet arī viņu vecākiem, kuriem 24 stundas dienā jāvelta laiks un uzmanība slimajām atvasēm. Krīzes apstākļos atbalsts šādām ģimenēm ir samazināts līdz minimumam. Tādēļ šogad rotarieši nolēmuši iesaistīties Latvijas Bērnu fonda un Ventspils pilsētas domes projektā, lai izveidotu multifunkcionālu atbalsta centru bērniem ar īpašām vajadzībām.

Tajā ik dienas būs iespēja saņemt medicīnisku un psiholoģisku palīdzību. Līdztekus montesori, mākslas un citiem kabinetiem, kuros bērni ne tikai interesanti pavadīs laiku, bet uzlabos arī savu veselības stāvokli, iecerēts izveidot arī mūzikas terapijas kabinetu. „Mūzika ir ne tikai bauda, mūzika arī ārstē”, uzsver rotariete un meistarklases koordinatore Karmena Radovska. Tieši mūzikas instrumentu un speciālā aprīkojuma iegādei visi, kuri apmeklēs koncertus, dos savu ieguldījumu. Radovska aicina ventspilniekus atnākt. Ieeja ir bez maksas un ne vienmēr ziedojums mērāms naudas izteiksmē. Arī klātbūtne, no sirds teikts paldies vai zieds māksliniekiem ir atbalsts, kas tālāk mudina darīt labus darbus. Otrdien, plkst.18.00 Livonijas ordeņa pilī uzstāsies meistarklašu audzēkņi un vairāk skanēs latviešu mūzika.

Savukārt trešdien, tajā pašā laikā un vietā ar savu sniegumu priecēs Latvijas Nacionālās operas liriskais soprāns, Inga Šubovska, kas lieliski dzied operetes žanrā. Būs arī citi pārsteigumu, kurus organizatori pagaidām neatklāj, aicinot nākt un vienoties kopējam mērķim – palīdzēt tiem, kuri mūsu sabiedrībā ir visbezpalīdzīgākie, lai ienestu prieka un piepildījuma mirkli arī viņu ikdienā. Un dots devējam atdodas, apmeklējot šos koncertus šodien, droši varam apgalvot, ka būsim atbalstījuši un dzirdējuši topošās zvaigznes to karjeras pašos pirmsākumos, šeit pat Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: