No 26. līdz 30. novembrim, pēc Valsts izglītības attīstības aģentūras „Euroguidance” programmas ierosinājuma vienlaicīgi piecās Latvijas pilsētās – Ventspilī, Liepājā, Rēzeknē, Daugavpilī un Valmierā – tiek organizēts pasākums “Karjeras nedēļa”.

Pasākuma mērķis ir pievērst jauniešu, viņu vecāku, izglītotāju un sabiedrības kopumā uzmanību savlaicīgas un apzinātas tālākās izglītības un karjeras virziena izvēles nozīmei veiksmīgas personiskās dzīves ceļa veidošanā, akcentēt izglītības vērtību mūsdienās, veicināt jauniešu uzņēmību un motivāciju mācīties.

 

Nedēļas garumā skolēniem būs iespēja piedalīties daudzveidīgos pasākumos par šādām tēmām: iepazīsti profesiju, iepazīsti sevi, gūsti pieredzi, esi uzņēmīgs, zini informācijas resursus, bet skolēnu vecākiem 29. novembrī plkst. 18.00 Jaunrades nama zālē tiks piedāvāta iespēja piedalīties seminārā “Mācies palīdzēt savam bērnam izvēlēties karjeru”.

 

Pirmdien, 26. novembrī, notiks šādi pasākumi:

  • Plkst. 13.00 Jaunrades namā “Karjeras nedēļa” atklāšanas pasākuma ietvaros septiņas Ventspils pilsētas skolu 7.-9. klašu komandas piedalīsies erudīcijas spēlē “Es būšu...”.

  • Ventspils 2. pamatskolas audzēkņi dosies mācību ekskursijā uz uzņēmumu “Ventspils reiss”,

  • Ventspils 6. vidusskolas audzēkņi apmeklēs SIA “Dendrolight Latvija”,

  • Ventspils 1. ģimnāzijas skolēni viesosies Ventspils brīvostas pārvaldes kapteiņu dienestā.

  • Ventspils Centra sākumskolas, Ventspils 4. un 6. vidusskolas audzēkņi apmeklēs dažādas radošās darbnīcas Jaunrades namā.

Īpaši interesantas un piesātinātas būs otrdiena un trešdiena, kad durvis vērs Ventspils Augstskola: otrdien, 27. novembrī, no plkst. 14.00 – pamatskolu audzēkņiem, trešdien, 28. novembrī, no plkst. 15.00 – vidusskolu audzēkņiem. Šajās dienās skolēniem ir paredzēts apmeklēt Ventspils Augstskolas Prasmju centru, sinhronās tulkošanas darbnīcu, lietišķās elektronikas praktikumu, teatrālās debates par profesijām, kā arī noskatīties video prezentāciju “Visuma noslēpumi un metodes, ar kurām to var atrisināt”, piedalīties sarunā “Kā mācīties kļūt par uzņēmēju” un citi pasākumi.

 

Katru dienu būs iespēja apmeklēt kādu no Ventspils uzņēmumiem:


Otrdien, 27. novembrī:

  • Ventspils 4. vidusskolas audzēkņi apmeklēs SIA “Dendrolight Latvija”,

  • Ventspils 2. vidusskolas audzēkņi viesosies Ventspils brīvostas pārvaldes kapteiņu dienestā,

  • Ventspils 1. pamatskolas dosies uz uzņēmumu “Ventspils reiss”

Trešdien, 28. novembrī, Ventspils 5. vidusskolas audzēkņi dosies uz SIA „ARBO”,

 

Ceturtdien, 29. novembrī:

  • Ventspils 1. ģimnāzijas un 6. vidusskolas audzēkņi dosies uz Ventspils Starptautisko radioastronomijas centru Irbenē,

  • Ventspils 2. vidusskolas audzēkņi apmeklēs uzņēmumu SIA “Bucher Schoerling Baltic”,

Piektdien, 30. novembrī, uzņēmumu SIA “Bucher Schoerling Baltic” apmeklēs arī Ventspils 3. vidusskolas audzēkņi.

 

Ceturtdien un piektdien pasākuma ietvaros ar divu Ventspils skolu audzēkņiem strādās brīvprātīgā karjeras konsultante no „Jauniešu un vecāku karjeras informācijas un konsultēšanas centra” (Rīga) dibinātāja un vadītāja I. Lemešonoka.

 

Visu nedēļu no plkst. 14.00 Ventspils pilsētas vispārizglītojošo skolu 8.-9. klašu audzēkņiem tiks dota iespēja apmeklēt radošās darbnīcas Ventspils Valsts tehnikumā.

Piektdien, 30. novembrī, Ventspils 4. vidusskolā 12. klasei notiks „Europass” (dzīvesgājums) prezentācija.

 

Pasākums noslēgsies piektdien, 30. novembrī, plkst. 13.00 Jaunrades namā, kur norisināsies arī vairāku konkursu uzvarētāju apbalvošana.

 

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: