No 26. līdz 30. novembrim Ventspilī tiek rīkota „Karjeras nedēļa”, kuras ietvaros Ventspils Augstskola Ventspils pilsētas un novada izglītības iestādes audzēkņiem piedāvā apmeklēt plašu nodarbību klāstu pie augstskolas mācībspēkiem, kā arī radioastronomijas centru Irbenē.

Karjeras nedēļas ietvaros, pamatskolas skolēniem un vidusskolēniem Ventspils Augstskolā būs iespēja uzzināt par tulka profesiju, praktizēties sinhronā tulkošanā, dalīties pieredzē kā mācīties kļūt par uzņēmēju, piedalīties teatrālās debatēs, apgūt lietišķas elektronikas praktikumu, uzzināt par visuma noslēpumiem un metodēm, ar kurām tos var atrisināt, iepazīties ar datormofelēšanu un gūt pamatiemaņas praktiskā modelēšanā Vebsim vidē, kā arī apmeklēt augstskolas laboratorijas, Ventspils Augsto tehnoloģiju parka biznesa inkubatoru un Ventspils Augstskolas inženierzinātņu institūtu “Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs” (VeA IZI VSRC) Irbenē. Otrdien un trešdien visiem interesentiem būs arī iespēja apskatīt Ventspils Augstskolu studenta acīm. Ar detalizētu Ventspils Augstskolas piedāvāto pasākuma programmu var iepazīties šeit.

 

Pamatskolniekiem nodarbības Ventspils Augstskolā notiks otrdien, 27. novembrī no plkst. 14.00, bet vidusskolēniem – 28. novembrī no plkst. 15.00.

 

Karjeras nedēļa Ventspilī ietvaros, trešdien, 28. novembrī, plkst. 13.00 Ventspils Augstskolā B1 auditorijā notiks arī Erudīcijas konkurss Kurzemes reģiona vidusskolu komandām. Erudīcijas konkurss tiek rīkots ar mērķi, lai vidusskolēni iepazītu un gūtu pieredzi par nākotnes profesijās saistītiem jautājumiem, kā arī iepazīsies ar Ventspils Augstskolas piedāvātajām studiju programmām. Pieteikšanās Erudīcijas konkursam notiek līdz 26. novembrim. Vairāk par Erudīcijas konkursu vidusskolēniem pieejams šeit.

 

Karjeras nedēļa notiek piecās Latvijas pilsētās – Liepājā, Ventspilī, Rēzeknē, Daugavpilī un Valmierā – un to rīko Valsts izglītības attīstības aģentūra sadarbībā ar izglītības pārvaldēm, skolām, jauniešu organizācijām un vietējiem uzņēmumiem. Karjeras nedēļas tēmas: iepazīsti profesiju, iepazīsti sevi, gūsti pieredzi, esi uzņēmīgs, zini informācijas resursus, mācies palīdzēt savam bērnam izvēlēties karjeru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: