2. decembrī plkst. 16.00 teātra namā „Jūras vārti” ventspilnieki aicināti sekot līdzi asprātīgiem dialogiem, dzīves patiesības meklējumiem un cilvēcības dažādo šķautņu paslēpēm Mihaila Gruzdova režisētajā izrādē „Tas īstais, tā īstā”.

Toma Stoparda intelektuālās melodrāmas Tas īstais, tā īstā iestudējuma režisors ir Mihails Gruzdovs, scenogrāfs – Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece – Anna Heinrihsone, kura ieguvusi Spēlmaņu nakts 2011/2012 balvu Gada kostīmu māksliniece. Gaismu mākslinieks – Normunds Alsiņš.

 

Britu dramaturgs Toms Stopards (1937) skatītājiem ir pazīstams ar savām vārdu spēlēm un intelektuālajiem rēbusiem, kuros ilūzija un realitāte ir nesaraujami saistītas. Dzīves notikumi bieži aizdomīgi atkārto literatūru. Bet tas ir mānīgi, dzīve nav literāra.

 

Izrādes pamatā ir slavenā britu dramaturga Toma Stoparda luga („The Real Thing", 1982), kas saņēmusi nedalītu Londonas kritiķu atzinību un savulaik iemantojusi arī titulu „Gada labākā luga”. Lugas personāžu ironiskajās, asprātīgi paviršajās sarunās - it kā starp citu, it kā ne par ko - risinās cilvēku likteņi. Svarīgs allaž ir zemteksts, tas pavēsta daudz vairāk nekā vārdi.

 

Lomās – Vita Vārpiņa, Akvelīna Līvmane, Ģirts Ķesteris, Juris Žagars, Inita Dzelme, Dainis Grūbe un Artūrs Dīcis.

Foto: jurasvarti.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: