Šodien 1. ģimnāzijā tika atklāti renovētie dabaszinātņu - fizikas, ķīmijas un bioloģijas – kabineti.

Apskati foto!

 

Atklāšanas pasākumā bija iespējams apskatīt jaunos kabinetus un laboratorijas, piedalīties mācību stundās un diskusijās ar skolotājiem un skolēniem. Tāpat tika rādīts atskats vēsturē, kurā klātesošie tika iepazīstināti ar matemātikas un dabaszinību izglītības programmas attīstību Ventspils 1. ģimnāzijā.

 

Dabaszinātņu kabinetu remonts, aprīkojuma un mācību līdzekļu atjaunošana veikta par Ventspils pilsētas pašvaldības līdzekļiem kopsummā par Ls 143 523,32 t.sk. PVN.

 

To, ka dabaszinātņu - fizikas, ķīmijas un bioloģijas – kabinetu pilnveidošana ir nepieciešama un lietderīga, apliecina arī fakts, ka ar katru gadu pieaug Ventspils 1. ģimnāzijas absolventu skaits, kuri turpina izglītību augstskolās izglītības programmās, kas saistītas ar matemātiku un dabaszinātnēm. 2012. gadā 34 no 85 absolventiem, kas ir 40 %, izvēlējušies ārstniecības, inženiertehnikas, bioloģijas, elektronikas u.tml. studiju virzienus.

 

Padziļināta matemātikas un fizikas apguve Ventspils 1. ģimnāzijā notiek jau kopš 1960. gada, bet jau 20. gadsimta 70. gados Ventspils 1. ģimnāzijā tika izveidota jauna kabinetu sistēma – tika iekārtoti fizikas, ķīmijas un bioloģijas kabineti. 1991. gadā tika apstiprināta eksaktā mācību programma ar padziļinātu matemātikas un dabaszinātņu apguvi.

 

2005. gadā Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija uzsāka Eiropas Sociālā fonda projekta „Dabaszinātnes un matemātika” īstenošanu, ar mērķi reformēt dabaszinātņu un matemātikas mācību priekšmetu standartus un apgādāt vidusskolas ar mūsdienīgiem mācību materiāliem bioloģijā, ķīmijā, fizikā un matemātikā. Šī projekta ietvaros 2006. gadā Ventspils 1. ģimnāzija kā pilotskola iesaistījās dabaszinātņu un matemātikas mācību priekšmetu vidusskolai satura izstrādē, tā aprobācijā un skolotāju tālākizglītībā. 2006./2007. mācību gadā par pašvaldības budžeta līdzekļiem veikta dabaszinātņu un matemātikas kabinetu labiekārtošana, savukārt par Eiropas Savienības Sociālā fonda līdzekļiem kabineti tika nodrošināti ar nepieciešamo mācību aprīkojumu.

 

Ventspils 1. ģimnāzijas vispārējās vidējās izglītības matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena programmas ietvaros 2011./2012.mācību gadā tika izveidota 10. klase ar padziļinātu fizikas, bioloģijas un ķīmijas apguvi. Šīs programmas pilnvērtīgai īstenošanai īpaši bija nepieciešams atjaunot skolas dabaszinātņu kabinetu aprīkojumu, jo aprīkojums, kas projekta „Mācību satura izstrāde un skolotāju tālākizglītība dabaszinātņu, matemātikas un tehnoloģiju priekšmetos” ietvaros tika uzstādīts 2006. gadā jau bija morāli novecojis un bija nepilnīgs.

 

Ventspils 1. ģimnāzija pateicas Ventspils pilsētas pašvaldībai par finansiālo atbalstu dabaszinātņu kabinetu labiekārtošanā, jo sakarā ar dalību iepriekšējos projektos, skola nevarēja pretendēt uz finansējumu citos ar dabaszinātņu kabinetu aprīkošanu saistītajos Eiropas Savienības projektos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: