Trešdien, 14. novembrī, plkst. 18 Jaunrades nama zālē ar koncertu noslēgsies festivāls Muzicējam kopā, ko organizē Ventspils Mūzikas vidusskola sadarbībā ar Ventspils reģiona mūzikas skolām un vispārizglītojošajām skolām.

Turpinot pirms sešiem gadiem aizsākto tradīciju veidot kopīgu dāvanu Latvijai tās dzimšanas dienā, ar cieņas apliecinājumu un muzikālu sveicienu savai zemei šogad vienkopus festivāla noslēguma koncertā pulcēsies 328 dalībnieki. Koncertprogrammā izskanēs 28 priekšnesumi, tostarp skanēs gan latviešu, čehu, krievu, romu, ukraiņu tautasdziesmas, gan klasiķu – kā Volfganga Amadeja Mocarta skaņdarbi, gan arī mūsdienu autoru Zigmara Liepiņa, Raimonda Paula un citu komponistu darbi. Festivāla noslēguma koncertu vadīs režisore Ineta Kalniņa, kā arī Ventspils Mūzikas vidusskolas 3. kursa audzēkne Nora Grosbārde un 2. kursa audzēknis Edvars Grieze.

 

No 6. līdz 14. novembrim festivāla ietvaros pavisam notika 10 koncerti. Šogad festivāla tēma ir Do Re Mi jeb notis ar ko veidojas tas, kas iet no komponistu un izpildītāju sirdīm uz klausītāju sirdīm – un tā ir mūzika. Tādēļ arī Latvijai dzimšanas dienā kā labākā dāvana ir festivāla dalībnieku dziesmā pateiktais, muzicēšanas prieks, sava talanta apliecināšana, sadarbība un kopā būšana!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: