9. novembrī plkst. 11.00 Kurzemes izglītības, pašvaldību un kultūras darbinieki, nevalstisko un jaunatnes organizāciju pārstāvji, bērnu un jauniešu interešu izglītības centri, jaunatnes lietu speciālisti un uzņēmēji tiek aicināti uz semināru „Neformālās un informālās izglītības rezultātu atzīšanas sistēma Latvijā”.

Seminārs notiks Ventspils Augstskolā. Seminārā ar klātesošajiem diskutēs Mācību un konsultāciju centra „Baltic Bright” vadītāja Vita Žunda, kā arī Izglītības kvalitātes valsts dienesta un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji.


Ikdienas dzīvē bieži vien saskaramies ar situāciju, kad zināšanas izriet no prakses, nevis otrādi. Formālā izglītība (izglītība, ko apstiprina valsts atzīts izglītības/profesionālās kvalifikācijas dokuments) ne vienmēr spēj pietiekami ātri un elastīgi reaģēt uz tehnoloģiju un sociālo prasmju izmaiņām, tāpēc cilvēkiem arvien biežāk darbā vajadzīgās iemaņas nākas iegūt ārpus formālās izglītības iestādēm – apmeklēt konferences, lekcijas, kursus, seminārus, meistarklases un pilnveidot sevi pašmācības ceļā. 21. gadsimta strauji mainīgajā pasaulē, un jo sevišķi krīžu un pēckrīžu periodā, kad valstu ekonomikas ir novājinātas, cilvēku zināšanu, prasmju un kompetenču atzīšana valstiskā līmenī, neskatoties uz to iegūšanas veidu, darba tirgus attīstībai un ekonomikas izaugsmes veicināšanai ir svarīgāka nekā jebkad iepriekš.

Pašvaldību darbinieku atalgojums nereti ir atkarīgs no darbinieka kvalifikācijas, taču kvalifikāciju nosaka profesionālo izglītību apliecinošs dokuments. Kā cilvēkam ar ekonomista izglītību pārkvalificēties par bibliotekāru vai muzeja darbiniekam par tūrisma informācijas centra vadītāju?

Semināru Ventspilī organizē Latvijas Pieaugušo izglītības apvienība sadarbībā ar Ventspils Augstskolu.


Seminārs tiek rīkots projekta projekta „Val-Net” ietvaros. To realizē Latvijas Nacionālā bibliotēka, Mācību un konsultāciju centrs „Baltic Bright”, Valsts izglītības satura centrs, Latvijas pieaugušo izglītības apvienība un Gulbenes bibliotēka. Asociētais projekta partneris – izglītības apvienība IFORTUM. Projekta mērķi ir izpratnes veicināšana par neformālās un informālās izglītības rezultātu atzīšanu, Eiropas Savienības politikas ietvaru un politikas ietvara veidošanos Latvijā. Sadarbības veidošana starp dažādiem izglītības sistēmas līmeņiem (piemēram, politikas līmeni un prakses līmeni), kā arī ilgtspējīga informācijas apmaiņas mehānisma – nacionāla mēroga sadarbības tīkla – izveidošana.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: