Latvijas vicečempione "Ventspils" sestdien savā laukumā izcīnīja sesto uzvaru sešās Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlēs, šoreiz apspēlējot TTU vienību no Tallinas. Kurzemnieki ir pārliecinoši A grupas līderi.

Apskati foto no spēles!

Tāpat kā iepriekšējos mačos, arī šodien ventspilniekiem bija jāiztiek bez kapteiņa Akseļa Vairoga un līdera Jāņa Timmas, kuri turpina atveseļošanās procesu no savainojumiem, lai mēģinātu būt gatavība Eirokausu sezonai, kas sāksies jau nākamnedēļ. Sastāvā vairs nebija arī Vernona Tīla. Aktīvā amerikāņu aizsarga sniegums nebija gana pārliecinošs, un nu viņu nomainījis cits tautietis – Floreins Kempbels.

Līdzīgas izdevās vien dažas pirmās minūtes, bet nepilnu divu minūšu laikā gūtie desmit bezatbildes punkti ļāva kurzemniekiem jau ceturkšņa vidū atrasties vadībā ar desmit punktu starpību (14:4). Pirmās ceturtdaļas beigu daļā pirmo reizi laukumā "Ventspils" kreklā nāca komandas jaunpienācējs Kempbels un uzreiz sāka ar veiksmīgu darbību aizsardzībā – netālu no laukuma centra driblā atbruņots pretinieks un precīzs viens no diviem soda metieniem. Aizsardzība kopumā bija augstā kvalitātē, un ceturtdaļā mājinieki ielaida vien desmit punktus (24:10).

Otrās ceturtdaļas ievadā Ventspils komandas uzbrukums nedaudz iestrēga, arī aizsardzība nedeva rezultātu, un TTU guva 12 punktus pēc kārtas, atjaunojot intrigu šajā mačā (30:24). Igauņu ciešā aizsardzība dziļi laukumā radīja apmulsumu un iztraucēja veidot kādu garāku sadarbību. Kad beidzot tas izdevās, Laksa no pustālās distances atjaunoja pārsvaru divciparu skaitļa lielumā (34:24). Mirkli vēlāk Kempbels arī savu otro uznācienu uz Ventspils skatuves atzīmēja ar punktiem – šoreiz 2+1 gājiens ātrajā uzbrukumā. Pēc pirmā mača puslaika 41:26 ventspilnieku labā.

Trešo ceturksni ventspilnieki sāka teicami, aizvien palielinot rezultāta starpību, bet ceturtdaļas otrajā pusē spēles temps mazinājās, un igauņiem tas labpatikās. TTU nespēlēja agresīvi, punktus pārsvarā guva ar metieniem no pustālās vai tālās distances, bet ventspilnieki visā ceturtdaļā tikai reizi pārkāpa noteikumus.

Neizskatījās gan, ka igauņi būtu samierinājušies ar zaudējumu divus vakarus pēc kārtas (vakar zaudēts Palangā). Pēdējā mača nogrieznī TTU vairākkārt izdevās pietuvoties līdz 13 punktiem, un ar šādu starpību spēle arī noslēdzās - 67:54.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: