Ventspils Jaunrades namā notika mākslas un mecenātisma projekta „Govju parāde Ventspils 2012” eksponātu izsole. Jaunus saimniekus ieguva 18 no izsolei nodotajām 19 gotiņām.

Apskati foto!

Izsolē savāktā naudas summa atbilstoši Govju parādes starptautiskajai koncepcijai tiks ziedota labdarībai - bērnu nama "Selga" audzēkņiem tiks ierīkots rotaļu laukums. Izsoles laikā demonstrētajā video sižetā bērnu nama „Selga” audzēkņi pauda, cik ļoti priecājas par rotaļu laukuma ierīkošanu turpat pie paša bērnu nama. 

Uz „Govju parādes Ventspils 2012” eksponātu izsoli bija ieradies arī "CowParade Ltd" viceprezidents Rons Fokss, kurš informēja, ka Govju parādes mērķis ir vienot cilvēkus visā pasaulē, kā arī uzteica Ventspili, kas ir starp tādām pilsētām kā Riodežaneiro, kurā Govju parāde ir notikusi jau otro reizi. Tāpat Fokss pateicās pilsētas vadībai, kas ļoti palīdzēja pasākuma organizēšanā, māksliniekiem un Ventspils iedzīvotājiem, kas nu ir daļa no Govju parādes lielās ģimenes.

Svinīgo „Govju parādes Ventspils 2012” izsoli vadīja aktieris Guntis Skrastiņš, savukārt par muzikālo baudījumu izsoles dalībniekiem un apmeklētājiem rūpējās Latvijas Nacionālās operas solisti – Ilona Bagele (mecosoprāns) un Jānis Apeinis (baritons) ar pavadošo mūziķu grupu.

Gotiņas ventspilniekus un pilsētas viesus Ventspils ielās, parkos un skvēros, kā arī citviet pilsētā priecēja no 30. jūnija līdz oktobra beigām. Šobrīd ir skaidrs vien tas, ka līdzšinējās atrašanās vietās, turpinot priecēt ventspilniekus un pilsētas viesus, paliks:

  • "Govs koloss" (autors - Gļebs Panteļejeva);
  • „Vētras govs“ (autore -Anna Heinrihsone);
  • „Gaismas govs” (autori Sarmīte Caune, Aivars Lembergs);
  • "Granātu govs" (autors - Museibs Amirovs (Azerbaidžāna));
  • Raimonda Kalēja un „Govju parādes” atklāšanas dienas apmeklētāju kopdarbs "Tautas govs", kas atrodas Ostas ielas promenādē pie kuģīša "Hercogs Jēkabs" pieturvietas.

Izsolei tika nodotas 19 gotiņas: „Sencis” (autors - Ivars Drulle); „Tirkīzs” (autors - Aleksejs Naumovs un Ventspils Augstskola); „Ķēniņgovs” (autors - Andris Vītoliņš); "Saimnieka levitācija virs Kurzemes Zilās govs saulgriežu naktī" (autors - Aigars Bikše); "Āriešu viedgovs" (autors - Miķelis Fišers); "Kārtībai ir jābūt!" (autors - Ginters Krumholcs); "Latvijas Zelta govs" (autors -Leonards Laganovskis); "Barības ķēde" (autors – Andris Prigičevs); "Ventspils Zāļu govs"(autors - mākslinieku kopa SERDE); "Zelta Saules un Sudraba Mēness govs" (autore - Helēna Heinrihsones); "Vienos vārtos" ( autori - Aivars Žukovskis un Futbola klubs „Ventspils”); "Piena ceļš" (autori - Mārīte Guščika un M.Čehova Rīgas Krievu teātris); "Glāze piena" (autors - Kaspars Zariņš); „Atmosfēriskā strūklakas govs" (autore - Merike Estna (Igaunija)); "Ventspils stencils" (autori - Mārīte Kluša un Ventspils Jaunrades nama tēlotāja mākslas studijas audzēkņi); "Mūžzaļā govs" (autors - Robertas Antinis (Lietuva)); "Sievišķīgā govs" (autore - Elita Patmalniece); "Akmeņu govs" (autore – Vija Zariņa); "Pie spoguļa" (autors - Jānis Mitrēvics).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: