Pieņemts lēmums apstiprināt grozījumus Ventspils pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr. 3 „Ventspils pilsētas pašvaldības 2012. gada budžets”.

Grozījumi paredz pašvaldības 2012. gada budžeta ieņēmumus kopumā palielināt par 2,38 milj. latu, izdevumus palielināt par 1,54 milj.latu, savukārt piesaistāmā kredīta apmēru plānots samazināt par 0,37 milj.latu.

 

Pēc veiktajiem grozījumiem pašvaldības budžeta ieņēmumu apjoms kopā ar iepriekšējā gada naudas līdzekļu atlikumu plānots 45,53 milj. latu apmērā. Pašvaldības izdevumi 2012. gadā noteikti 42,49 milj.latu apmērā. Līdzekļu atlikumu uz gada beigām grozījumu rezultātā plānots palielināt par 1,21 milj.latu, to prognozējot 5,4 milj.latu apmērā.

 

Būtiskākie grozījumi pašvaldības budžeta ieņēmumos saistīti ar nodokļu ieņēmumu - iedzīvotāju ienākuma nodoklis un nekustamā īpašuma nodoklis, un ienākumu no pašvaldības nekustamā īpašuma atsavināšanas palielinājumu.

 

Pašvaldības 2012. gada budžetā iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumi plānoti 15,25 milj.latu apmērā. Šī gada 9 mēnešos iekasēti nodokļa ieņēmumi 12,2 milj.latu apmērā, kas ir 80,1% no gada plāna. Pamatojoties uz gada gaidāmo izpildi, iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumi palielināti par 0,83 milj.latu.

 

Nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumi pašvaldības 2012. gada budžetā plānoti 2,20 milj.latu apmērā. Šī gada 9 mēnešos iekasēti 1,93 milj.latu jeb 88% no gada plāna. Ņemot vērā ieņēmumu prognozi pēdējiem gada mēnešiem, sākotnējais ieņēmumu plāns palielināts par 0,17 milj.latu.

 

Ieņēmumi par pašvaldībai piederošā nekustamā īpašuma atsavināšanu tiek palielināti par 1,08 milj.latiem, kas saistīts ar sekmīgu nekustamo īpašumu atsavināšanu šajā gadā.

 

Ieņēmumi no iestāžu sniegtajiem maksas pakalpojumiem kopumā tiek palielināti par 316 tūkst.latu, un lielākie grozījumi saistīti ar papildus gūtajiem ieņēmumiem no būvgružu atbēršanas slēpošanas kalnā. Grozījumi saistīti ar ievērojami lielāku nekā iepriekšējos gados pieņemto būvgružu apjomu. Šie ieņēmumi tiek novirzīti slēpošanas kalna profila veidošanai un tā labiekārtošanai.

 

Saņemts papildus finansējums pašvaldības autoceļu (ielu) fondā 76 tūkst.latu apmērā, kas novirzīts ielu infrastruktūras uzturēšanai.

 

Grozījumos iekļauti ieņēmumi 5 000 USD apmērā, ko Ventspils pilsēta saņēmusi balvā kā konkursa „Eiropas gada pašvaldība 2012” uzvarētājs. Tie tiks novirzīti rotaļu laukuma ierīkošanai pašvaldības bērnu namā „Selga”.

 

Būtiskākie grozījumi pašvaldības budžeta izdevumos saistīti ar investīciju projektu realizāciju un iemaksām pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā, kā arī veikti grozījumi pašvaldības struktūrvienību uzturēšanas izdevumos atbilstoši domes komisijās pieņemtajiem lēmumiem.

 

Iemaksas pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā tiek palielinātas par 177 tūkst.latu, atbilstoši iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu palielinājumam. Tādējādi, 2012. gadā kopumā no Ventspils pilsētas pašvaldības budžeta pašvaldībām ar zemākiem ieņēmumiem tiks novirzīti 1,78 milj.latu.

 

Apstiprināto ES fondu projektu realizācijai izdevumi tiek palielināti par 400 tūkst.latu, t.i. palielinot saņemto valsts un ārvalstu finansējumu par 600 tūkst.latu un samazinot pašvaldības finansējumu par 200 tūkst.latu.

 

Grozījumi paredz arī pašvaldības finansējumu Ventspils Augstskolas realizētajam projektam "Ventspils Augstskolas "Uzņēmējdarbības, inovāciju un reģionālās attīstības centrs"" 21 tūkst. apmērā. Projektu plānots īstenot 3 gadu laikā, tā kopējā summa ir 268,8 tūkst.latu un 189 tūkst.latu jeb 70% no tiem sedz pašvaldība.

 

Projekta galvenais mērķis starptautisku atzinību ieguvušu pasniedzēju un zinātnieku piesaiste Ventspils Augstskolai, lai veicinātu augstskolas iekļaušanos starptautiskajā zinātniskajā apritē uzņēmējdarbības, inovāciju un reģionālās attīstības jomās. Ieguvēji no projekta būs arī studenti, kuriem tiks dota iespēja piedalīties zinātniski pētnieciskajā darbībā un apgūt jaunākās pasaules tendences uzņēmējdarbībā un inovācijās, neizbraucot no valsts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: