Pabeigta Pavadoņu-asistentu biroja telpu izveide Ventspils pilsētas domes Sociālā dienesta administratīvajā ēkā Raiņa ielā 10.

Atbilstoši universālā dizaina principiem izbūvēta arī tualete, kas būtiski atvieglos tās lietošanu personām, kas pārvietojas ratiņkrēslā. Ar universālo dizainu jāsaprot drošas un humānas vides veidošana, kurā komfortabli jūtas ikviens cilvēks, neskatoties uz iespējamām uztveres vai veselības problēmām.

 

Saskaņā ar plānoto, pavadoņu – asistenta pakalpojumu Sociālais dienests sāks piedāvāt, sākot ar 2013.gada februāri. Līdz tam pakalpojuma pilnvērtīgai nodrošināšanai tiks veikta pavadoņu – asistentu pakalpojuma koncepcijas izstrāde un darbinieku atlase un apmācība.

 

Jaunais pakalpojums būs vērsts uz personu ar invaliditāti un/vai funkcionāliem traucējumiem integrāciju sabiedrībā un vides pieejamības nodrošināšanu.

 

Lai nodrošinātu kvalitatīvu jaunā pakalpojuma sniegšanu, Sociāla dienesta vajadzībām tiks iegādāti arī divi ratiņkrēsli un divi mobilie pacēlāji. Savukārt, lai vasarā nodrošinātu viesiem un ventspilniekiem iespēju baudīt „Pludmales akvaparka” un vēlāk arī „Ventspils ūdens piedzīvojuma parka” piedāvājumu, Projekta ietvaros plānots iegādāties pārvietojamu hidraulisku liftu, ar kura palīdzību personām ar īpašām vajadzībām tiks radīta iespēja nokļūt baseinā.

 

Jāpiebilst, ka Sociālo dienestu pašlaik varat apmeklēt Lielajā ielā 7, kas pilsētas iedzīvotājiem zināma kā kādreizējais Ventspils Skolēnu jaunrades nams.

 

Projekta ietvaros Ventspilī jau izbūvēts bruģēts celiņš pār kāpu Vasarnīcu ielā 58, Ventspilī – Piejūras kempinga teritorijā, tādējādi atvieglojot pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, īpaši tiem, kas pārvietojas ratiņkrēslā, nokļūšanu no Piejūras kempinga uz Jūrmalas parku.

 

Vides pieejamības uzlabojumi tiek veikti Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta “Mana sociālā atbildība” Nr. LLIV-322 ietvaros.

 

Projektā Ventspils pilsētas pašvaldību kā partneris pārstāv Sociālais dienests. Projekta vadošais partneris ir Kurzemes plānošanas reģiona administrācija. Pārējie projekta partneri ir Liepājas pilsētas dome, Kuldīgas novada pašvaldības aģentūra "Sociālais dienests", Dundagas novada dome, Nīcas novada dome, Skrundas novada dome, Saldus novada pašvaldība, Šauļu reģiona attīstības aģentūra (Lietuva), NVO "Izglītības projekti" (Lietuva), Jonišķu "Saules" pamatskola (Lietuva), Klaipēdas pilsētas Sociālā atbalsta centrs (Lietuva) un Klaipēdas pilsētas pašvaldība (Lietuva).

 

Projekts tiek īstenots Latvijas - Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007.-2013. gadam ietvaros. Kopējais projekta budžets veido 1 137 609 EUR, no kura 966 368 veido Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansējums. Ventspils aktivitāšu īstenošanai paredzēts finansējums 97 992 EUR (68 869 LVL) apmērā, t.sk. ERAF (85 %no attiecināmajām izmaksām) 8, 3 293 EUR (58 539 LVL), valsts budžeta finansējums (5% apmērā no attiecināmajā izmaksām) 4 900 EUR (3 443 LVL) un Ventspils pilsētas pašvaldībai Projekta īstenošanai nepieciešams finansējums 10% apmērā no Projekta attiecināmajām izmaksām jeb 9 799 EUR (6 887 LVL).

 

Projekta īstenošana uzsākta š.g. aprīlī un tā īstenošana turpināsies līdz 2014. gada aprīlim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: