Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Kaķiem sava ziemas mītne

Vienā no Ventspils daudzdzīvokļu namu pagrabiem uzbūvēta kaķu māja – vieta, kur klaiņojošajiem dzīvniekiem patverties ziemas salā. Dzīvniekiem atvēlētā telpa ir norobežota – tādējādi tie ar saviem nagiem nebojās cauruļu siltinājumu, nemēslos, kur pagadās, būris regulāri tiks tīrīts un kaķi tajā – daļēji kontrolēti.

Ventspilnieks kļūst par Mr. Australia

Austrālijā dzīvojošais ventspilnieks Oskars Sarkans sasniedzis vienu no augstākajiem panākumiem savā bodibildinga karjerā – izcīnījis titulu Mr. Australia 2012.

 

2.lpp. Viedoklis: „Vai liktenis tā lēmis?”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Ilona Kursīte.

«Lai arī Ventspils pievārtē darbojas dzīvnieku patversme, tomēr, kopumā ņemot, sabiedrībai pašai dažādos veidos nākas tikt galā ar problēmu, ko vienā vārdā var nosaukt – klaiņojošie dzīvnieki. Pārsvarā tie ir kaķi, jo klaiņojošu suni, it īpaši, ja tas ir paliela auguma, cilvēki parasti uztver kā apdraudējumu un par to ziņo policijai, dzīvnieku ķērājiem, bieži arī Ventas Balsij. Tad nu institūcijām attiecīgi rīkojoties, suns nonāk patversmē, kur tam ir cerība rast jaunas mājas.»

 

3.lpp.

Vītoliņš kļūst par ordeņa virsnieku

Par nopelniem Latvijas valsts labā Ordeņu kapituls Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietniekam Jānim Vītoliņam nolēmis piešķirt Atzinības krusta IV šķiru.

RT-16 veiks kosmiskos vērojumus

Aptuveni pēc mēneša Ventspils Starptautiskajā radioastronomijas centrā atdzīvinās radioteleskopa RT-32 mazāko brāli – antenu RT-16. Zinātnieku un pētnieku grupa pārbauda pēdējās sistēmas un uzstāda vēl pēdējo teleskopa aparatūru, lai jau drīzumā varētu to izmantot kosmisko ķermeņu vērošanai.

 

4.lpp.

Nodeva arī flešam un datoram

Valdība nolēmusi uzlikt tautai vēl dažas nodevas par labu autoriem. Autortiesību atlīdzību būs jāmaksā arī par USB zibatmiņām un personālajiem datoriem.

Sapulce kā improvizācijas izrāde

Popē uz tikšanos ar novada vadību bija ieradušās vien divas pensionāres, taču viņām bija, ko teikt.

Daugavpils mākslas dzīve sajūsmina

Daugavpils kļūst par ievērojamu kultūras centru – tā savus iespaidus, kas gūti, piedaloties 1. Latgales grafikas simpozijā, īsumā formulē māksliniece Mārīte Kluša.

 

5.lpp. Veselības aprūpe. Slimnīcai jaunas iekārtas par domes naudu. Fotoreportāža

Ik gadu Ventspils dome finansiāli atbalsta pilsētas slimnīcu. Arī šogad jaunu iekārtu iegādē slimnīca varējusi ieguldīt pašvaldības piešķirtos 109 tūkstošus latu.

 

6.lpp. Sports. Honda rezultatīvā cīņā piekāpjas Rabai

Pēc gada pārtraukuma Latvijas telpu futbola elitē jeb Augstākajā līgā atgriezušies FK Honda spēlētāji, kas pirmajā spēlē diemžēl ar 4:7 atzina pagājušās sezonas vicečempiones Rabas pārākumu.

Ekspresim otrā pārliecinošā uzvara

Čempionu cienīgu sniegumu Rietumu līgas turnīrā turpina demonstrēt Baltijas Ekspreša basketbolisti, kas arī otrajā šīs sezonas spēlē guvuši ļoti pārliecinošu uzvaru.

Jātnieki turpina Rudens kausā

Sporta centra Kleisti jāšanas manēžā notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) rudens sacensības šķēršļu pārvarēšanā, kā arī Rudens kausa izcīņa jāšanā ar ponijiem. Šajās sacensībās ar dažādām sekmēm startēja arī vairāki kluba Demora jātnieki.

7.lpp. Intervija. Uzticīgs augstajai mākslai

Ar Dmitriju Afinogenovu Ventas Balss tikās šoruden Ventspilī Krievu kultūras dienās. Skolas teātra Mēs bijušais audzēknis, bet šobrīd profesionāls teātra un kino aktieris, iet savu dzīves ceļu, kas ir ne tikai rožu, bet arī ērkšķu kaisīts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: