Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs nolēmis no amata atstādināt Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu.

Kā žurnālistiem paziņoja Sprūdžs, viņš par šādu rīcību izšķīries pēc Lemberga atbilžu saņemšanas uz pagājušajā nedēļā nosūtīto pieprasījumu. Ministrs sagatavojis rīkojumu par Lemberga atstādināšanu un tuvākajā laikā to parakstīšot.

Sprūdžs no Lemberga tika pieprasījis paskaidrojumus par darbību Ventspils pašvaldībā, kas bija jāsniedz līdz pirmdienas vakaram. Lemberga atbilde ministrijā tika saņemta trešdien.

Jāatgādina, ka jau pirms vairākiem gadiem Lembergam pildīts pilsētas domas pienākumus aizliegts ar tiesas lēmumu. Sprūdža rīkojumu būs iespējams apstrīdēt 30 dienu laikā. Interesanti, ka tieši tāpat kā pieprasījumu Lembebrgam izskaidrot Ģenerālprokuratūras sniegto informāciju, arī par lēmumu atstādināt Ventspils mēru, ministrs darīja zinānu piektdienas pēcpusdienā, tā atstājot mazāk iespēju manevriem - tas ir, atbildes reakcijai  - otrajai pusei. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: