LBL 2. divīzijas mačā savu līdzjutēju priekšā otro zaudējumu piedzīvojuši Ventspils Augstskolas basketbolisti, kas azartiskā cīņā ar 78:79 piekāpās pagājušās sezonas finālistiem VEF-LSPA.

Droši vien viena no fiziski vislabāk sagatavotājām LBL2 komanda VEF-LSPA maču sāka ar aktīvu presingošanu, kas arī deva rezultātu. Ventspilnieki ne tikai nespēja gūt punktus, bet arī ar grūtībām tika sāncenšu laukuma pusē, tāpēc skaitļi uz tablo pirmās ceturtdaļas vidū neizbrīnīja – 6:21. Ventspils Augstskolas treneri ķērās pie spēlētāju un arī taktikas maiņas, liekot arī saviem spēlētājiem aktīvāk spēlēt pret sāncenšiem jau viņu laukuma pusē, un tas deva rezultātu. Ceturtdaļas beigām izdevās pievilkt līdz 15:24, bet otrā vidū pēc Edgara Štelmahera pirmā tālmetiena tablo rādijā 20:26.

Diemžēl studenti sapinās pašu sakāpinātajā tempā, ko tomēr nedaudz pieredzējušākie un fiziski spēcīgākie sāncenši zibenīgi izmantoja, izvirzoties vadībā ar 13 punktu pārsvaru 38:25. Puslaika izskaņa gan atkal piederēja laukam saimniekiem, kas vispirms guva astoņus punktus pēc kārtas (Štelmahers un Lasmanis) un arī realizēja ceturtdaļas pēdējo metienu – 34:40 pēc 20 spēles minūtēm.

Pēc pārtraukuma jaunie ventspilnieki turpināja pakaļdzīšanos, taču ilgu laiku tuvāk par pieciem punktiem tik nespēja. Tomēr ceturtdaļas beigās padevās tiešām ievērojams izrāviens. Sākās viss ar Kārļa Lasmaņa tālmetienu, bet turpinājās ar Elvja Čodera pārķerto bumbu, Iļjas Gromova, Jāņa Staķava un Ģirta Pinetes punktiem, kas VeA jau ļāva izvirzīties vadībā 55:51! Diemžēl pēdējā minūtē jaunības karstums ņēma virsroku pār vēso aprēķinu, kas šoreiz tiešām būtu noderējis. Jau apturējuši it kā pēdējo viesu uzbrukumu, ventspilnieki tomēr pamanījās atdāvināt bumbu Aigaram Strāķim, kurš līdz ar ceturtdaļas beigu signālu raidīja to grozā – 55:55.

Izšķirošās ceturtdaļas ievadā atkal krietni veiksmīgāki bija VEF-LSPA spēlētāji, vispirms jau pārspējot mūsējos ātrumā, turklāt lielisko to arī izmantojot un tiekot pie brīviem metieniem pat no groza apakšas. Kad spēlēt atlika četrarpus minūtes rīdzinieku bīstamākais vīrs Guntars Strāķis realizēja trīspunktu gājienu, panāca 75:62 un šķietami pielika punktu jautājumam par šī mača iznākumu. Tomēr īstajā brīdī atmodās līdz tam faktiski klusējošais Toms Leimanis, kurš guva astoņus punktus pēc kārtas. Vēl pēc brīža Čoders pārķēra bumbu un pats arī noslēdza ātro uzbruku – vairs tikai 75:79!

VeA aizsardzība atlikušajā minūtē un 40 sekundēs nospēlēja nevainojami, no tālās distances vēlreiz precīzs bija Lasmanis, taču pēdējam uzbrukumam veiksmes, kā arī vēsā prāta, pietrūka. Ventspilnieki uzbruka visas mača pēdējās 33 sekundes, trīs reizes izmeta pa grozu, divas reizes izcīnīja atlēkušo bumbu, bet grozā to iedabūt nespēja. Pēdējais bumbu groza virzienā raidīja Klāvs Šilbergs, kurš acīmredzot nepamanīja, ka viņa rīcībā vēl ir sekundes trīs, bet ceļš uz mērķi – pavisam brīvs. Mierīga metiena no groza apakšas vietā sekoja sasteigts raidījums, bumba palēkāja pa stīpu un atlēca atpakaļ laukumā. Jau pēc spēles beigu signāla...

VeA basketbolisti noteikti pelnījuši uzslavu par neatlaidību, bet viņas augstības Fortūnas uzmanība vēl acīmredzot nopelnīta nav. Atliek turpināt strādāt, un tad arī tā nekur nepazudīs.

Apskati mača foto!

Ventspils Augstskola - VEF-LSPA 78:79 (15:24; 19:16; 21:15; 23:24)
VeA: Lasmanis 23, Štelmahers 11, Šilbergs 10 (6ab), Leimanis 10, Pāže 8, Čoders 5, Pinete 5, Gromovs 4 (6ab), Staķavs 2
VEF-LSPA: G.Strāķis 29, Rozenbergs 12 (11 ab., 5 rp), A.Strāķis 8, Baumanis 8, Savčenko 6, Pliens 6 (5 rp), Pozņaks 6, Ābols 3, Zemturis 1, Miknis, Dančauskis, Gribs

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: