Otrdien BK "Ventspils" basketbolisti aizvadīs pirmo Baltijas Basketbola līgas spēli savā laukumā, uzņemot lietuviešu "Siauliai/Triobet" komandā. Abām komandām tā būs jaunās sezonas otrā spēle BBL un abas turnīru sākušas ar uzvaru.

Ventspilnieki BBL turnīru sāka ar izbraukumu Palangā, no kura pārveda ļoti pārliecinošu uzvaru 88:44. Savukārt "Siaulia/Triobet" savā laukumā ar 81:69 pieveica Kazahstānas "Barsy" komandu. Tāpat Lietuvas bronzas komandas rēķinā šajā sezonā ir jau divas uzvaras Lietuvas čempionātā – 77:63 pret "Lietkabelis" un latviešu centru Kasparu Ciprusu, 72:63 pret Palangas "Naglis".

 

"Siauliai" sastāvs šajā sezonā ir ārkārtīgi daudz nacionāls, jo bez tradicionālajiem leģionāriem no ASV (aizsargi Džeksons Luiss un Maiks Mūrs) komandā ir arī Senegālas centrs Papa Dia, ukraiņu saspēles vadītājs Kļims Artamonovs un baltkrievu aizsargs Vitālijs Ļiutičs, kurš komandā spēlēja jau pērn. Pirmajās spēlēs komandas galvenais vilcējs gan ir 24 gadus vecais pašmāju spēlētājs Laurins Semenass, kurš pirmajā Baltijas mačā sameta 17 punktus, bet abās spēlēs Lietuvas čempionātā – 19.

Labākais cīnītājs zem groziem ir pieredzējušais lietuviešu spēka uzbrucējs Aurims Klieza, kurš pērn vēl spēlēja pie tagadējā ventspilnieku galvenā trenera Roberta Štelmahera "Pieno Zvaigzdes" sastāvā. Nacionālajā čempionātā viņš vidēji mačā savācis 11,5 atlēkušās bumbas, bet tāpat arī pamanījies atdot 5,5 rezultatīvās piespēles un gūt 13 punktus. Ar piespēlēšanu tik pat labi veicas amerikānim Džeksonam, centram Diam labāk līdz šim veicies ar punktu gūšanu nevis bumbu savākšanu, bet pārējo leģionāru pienesums pagaidām bijis ļoti pieticīgs.

Jāpiebilst, ka "Siauliai" rindās šosezon atgriezies centrs Sauļus Kuzminsks, kurš pirms dažām sezonām cementēja grozapakšu Ventspilī. Lietuvas čempionātā viņš laukumā bijis vidēji deviņas minūtes mačā (3+1,5ab), bet pirmajā Baltijas līgas spēlē spēlēja 20 minūtes, gūdams piecus punktus un izcīnot četras atlēkušās bumbas.

 

Jau nedēļas nogalē BK "Ventspils" gaida divu izbraukumu spēļu sērija Igaunijā – 20.oktobrī pret "TTU", 21. oktobrī pret "Rapla" –, bet savā laukumā BK "Ventspils" spēlēs vien 30.oktobrī, kad uzņems Palangas komandu.

 

Spēle ar "Siauliai" sāksies pulksten 19.

 

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: