Laikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi

1.lpp.

Kontrolē kaimiņu parādus

Parādi par komunālajiem pakalpojumiem ir ne tikai pašu parādnieku un pakalpojumu sniedzēju uzņēmumu problēma. Finansiālās grūtībās nonākušu vai negodprātīgu kaimiņu dēļ cieš pārējie māju iedzīvotāji. Aktīvākie cenšas ietekmēt kaimiņus parādniekus.

Latvijas olimpiāde atkal notiks Ventspilī

Ventspils pašvaldība uzvarējusi konkursā par tiesībām rīkot Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādi, kas notiks nākamā gada vasarā.

2.lpp. Viedoklis: “Mazāk dusmu”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Ne katram būtu pa spēkam piecelt savu paralizēto ķermeni no slimības gultas, katram nav pat pa spēkam savu rumpi pakustināt no rīta vai vakarā, lai tas neierūsētu. Inese Ziņģīte un viņas dzīvesstāsts ikvienam liek sasparoties un iedod stimulu kaut ko darīt savas veselības, savas figūras labā un pašsajūtas uzlabošanai.»

3.lpp.

Premjers nesaprot Sprūdžu

Arī Ministru prezidentu Valdi Dombrovski mulsina Edmunda Sprūdža mēģinājums atstādināt Aivaru Lembergu no amata, no kura viņš jau sen atstādināts. Arī premjers sliecas domāt, ka tas skaidrojams ar priekšvēlēšanu laiku.

Ēdiens drīz brauks klusāk

Dažā slimnīcas nodaļā ratiņi, ar ko nogādā ēdienu līdz slimnīcas nodaļām, joprojām grab un klaudz, taču daudzās nodaļās kalpo daudz ērtāki un modernāki rati.

Izsolīs 19 gotiņas

Mākslas un mecenātisma projektā Govju parāde Ventspilī 2012 šovasar varēja apskatīt 26 apgleznotas gotiņas. 3. novembrī 19 no tām izsolīs.

4.lpp. «Ventas zivs» - noķer brangu vēdzeli

Makšķernieks Artis Kalniņš, copējot Vārves pagastā, noķēris 3 kilogramus smagu vēdzeli.

Par 16,7% pieaugs apkures tarifs

Ventspilī no 1. decembra par 16,7% pieaugs siltumenerģijas tarifs. Iemesls – kurināmā un elektroenerģijas cenu pieaugums.

5.-6.lpp.TV Programma.

7.lpp. Otrā jaunība. Inese Ziņģīte: Cilvēks var visu

Tikšanās vietā – Ventspils bibliotēkas zālē – Inese Ziņģīte ierodas vingrotāju triko. Viegla, mundra un kustīga, viņa apbur un piesaista klausītāju uzmanību no pirmā parādīšanās mirkļa.

Dejot, kamēr pietiek spēka

Pateicoties savam darbam, Ilze Tarvida jau vairāk nekā 30 gadu katru dienu vada aktīvi un svaigā gaisā. Savu amatu sieviete dēvē ļoti skaisti un cienīgi – parka darbiniece. Aktivitāti un kustības sievietei sniedz arī viņas hobijs – jau 35 gadus Ilze ir senioru deju kolektīva Viga vadītāja. Nesen viņa kā viena no pieciem ventspilniekiem saņēma titulu Eiropas gada cilvēks 2012.

8.lpp. Sports. Hokeja čempionātā piecas komandas

Šīs nedēļas nogalē startēs kārtējais Olimpiskā centra Ventspils atklātais čempionāts hokejā amatieriem, ko jau otro sezonu pēc kārtas organizē hokeja sabiedrībā labi zināmais Oļegs Sorokins, bijušais Latvijas izlases aizsargs.

Dzintarjūras kauss ar pasaules čempionu

Vienās no šīs sezonas pēdējām motokrosa sacensībām – «Dzintarjūras» kausā – dalībniekus un organizatorus ar savu klātbūtni pārsteidza un pagodināja arī pagājušā gada pasaules čempions Pauls Jonass, kas, protams, startēja ārpus konkurences.

Eiropas rallija čempionāts arī Ventspilī

Starptautiskā Automobiļu federācija apstiprinājusi, ka nākamgad no 1. līdz 3. februārim Ventspils, Kuldīgas un Liepājas apkaimes ceļos norisināsies Eiropas rallija čempionāta (ERC) otrā posma sacensības.

9.lpp. Brīvbrīdim. Iz pagājības.

1987. gads. Kāpēc tomēr pudelēs? Pienotavas kolektīvs pateicas pilsētas un rajona iedzīvotājiem, kas atsaucās uz lūgumu laikus nodot atpakaļ tukšo taru. Pašlaik mēs jau vairs neizjūtam tādu taras trūkumu, kāds bija pirms mēneša. Pēc pienotavas direktora vietnieces A. Fedotovas raksta publicēšanas avīzē redakcija saņēma vēstuli, kuras autors b. Žurgins, pilnīgi pamatoti apgalvojot, ka piena produkcijas pildīšana stikla tarā ir vakardiena, vaicā, kad mūsu uzņēmums pāries uz pircējiem ērtāku – vienreizlietojamu – iepakojumu.

Ventspilnieku receptes. Briežu dārza pārvaldnieka Ādama Grīnberga

MEDĪJUMU UN DĀRZEŅU SAUTĒJUMS

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: