Lai sekmētu vidusskolēnu sasniegumu paaugstināšanos, Izglītības un zinātnes ministrija plāno noteikt stingrākus kritērijus vērtējuma iegūšanai centralizētajos eksāmenos un valsts pārbaudes darbos.

Ministrijas sagatavotie grozījumi noteikumos par centralizēto eksāmenu saturu un norises kārtību paredz mainīt regulējumu vērtējuma iegūšanai centralizētajos eksāmenos, nosakot, ka vērtējums nav iegūts, ja izglītojamā eksāmena darba kopvērtējums ir mazāks par 10%.

Līdz šim šī barjera bija 5%. Ministrija skaidro, ka tas nozīmē, ka vispārējo vidējo izglītību patlaban var iegūt skolēni ar ļoti zemiem sasniegumiem, tāpēc ir nepieciešams paaugstināt šo barjeru līdz 10%.

Tāpat grozījumos noteikts, ka centralizētie eksāmeni sāksies pavasara brīvlaikā. Šo grozījumu mērķis ir samazināt skolēnu slodzi eksāmenu un valsts pārbaudījumu laikā.

Šādi grozījumi attieksies arī uz valsts pārbaudījumu norises kārtību.

Grozījumi noteikumos par centralizēto eksāmenu saturu un norises kārtību, kā arī grozījumi noteikumos par valsts pārbaudījumu norises kārtību ir iesniegti izskatīšanai valsts sekretāru sanāksmē, un tiem vēl ir jāgūst atbalsts valdībā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: