20. oktobrī Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris “Sōla” aicina uz koncertu “Klusi klausos” Ventspils Kultūras centrā plkst. 18.00.

Kora mākslinieciskais vadītājs Kaspars Ādamsons: “Šīs sezonas sākumā koris sagatavojis koncertprogrammu, kurā dzirdama dažādu latviešu komponistu mūzika, proti, gan mūsu laikabiedru, gan tādu, kuri savu ieguldījumu kora dziedāšanas tradīcijā devuši pagājušajā gadsimtā. Jaunā sezona visiem Latvijas koriem ir nozīmīga sakarā ar Dziesmu svētku tuvošanos, tāpēc koncerta “Klusi klausos” repertuārā iekļauts arī ieskats nākamo svētku noslēguma koncertā.

 

Korim “Sōla” šī programma ir unikāla ne tikai vairāku jaunu skaņdarbu dēļ, bet arī tādēļ, ka skanējumu papildinās instrumentālā grupa, kura izveidota no pašu koristu vidus. Tāpat jāatzīmē, ka “Klusi klausos” koncertprogramma ir pirmā, kuras gatavošanas procesā aktīvi darbojies kora jaunais diriģents Jēkabs Jančevskis, un esmu pārliecināts, ka arī koncertos viņa sadarbība ar kori būs pārliecinoša.”

 

Jūlijā “Sōla” piedalījās Pasaules koru olimpiādē, kur dažādos koncertos un pieņemšanās ne tikai prezentēja Rīgu kā 2014. gada kultūras galvaspilsētu un Latviju kā nākamās Pasaules koru olimpiādes rīkotāju, bet arī piedalījās trijās konkursa kategorijās, iegūstot trīs zelta medaļas un ceturto augstāko punktu skaitu starp gandrīz 370 dziedošajiem kolektīviem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: