Ceļu satiksmes drošības direkcija izveidojusi jaunu e-pakalpojumu, kas sniedz papildus drošību transportlīdzekļu īpašniekiem - iespēju fiziskām un juridiskām personām tiešsaistes režīmā reģistrēt liegumu īpašumā esošam spēkratam vai kuģošanas līdzeklim.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā, šis pakalpojums īpašniekiem nodrošina papildus iespējas pasargāt sevi no nepatīkamiem pārsteigumiem gadījumos, kad personas īpašumā reģistrētais transportlīdzeklis apzināti vai neapzināti nonācis pie citas personas.

Piemēram, auto īpašnieks nodevis savu auto kādam paziņam lietošanā vai pat pārdevis, bet paziņa "aizmirsis" savlaicīgi atdot šo auto tā īpašniekam vai pilnībā norēķināties par to, lai kopīgi veiktu arī ar pārreģistrāciju saistītās formalitātes. Šajā situācijā auto īpašnieks var reģistrēt aizliegumu tādu darbību veikšanai CSDD, kurām speciāla pilnvara nav vajadzīga, piemēram, iziet kārtējo tehnisko apskati.

Šādā gadījumā aizmāršīgajam paziņam vairs nebūs iespējams iziet tehnisko apskati un, lai auto turpinātu lietot, nāksies sazināties ar reģistrēto īpašnieku, izmantojot CSDD darbiniekiem atstāto kontaktinformāciju.

Juridiskām personām šis e-pakalpojums nodrošina lielākas iespējas pārvaldīt sava uzņēmuma autoparku, izslēdzot situācijas, kad, piemēram, kāds darbinieks bez uzņēmuma vadības ziņas cenšas veikt kādas darbības ar uzņēmuma transportlīdzekli.

Vienlaikus CSDD aicina transportlīdzekļu īpašniekus atbildīgi izturēties pret saviem spēkratiem un pilnībā nokārtot visas formalitātes, lai tomēr nesaskartos ar situācijām, kad vienīgā iespēja, kā sevi pasargāt, ir lieguma reģistrēšana.

Jaunais e-pakalpojums piedāvā īpašniekam aizliegt veikt noņemšanu no uzskaites un īpašnieka maiņas reģistrāciju, aizliegt veikt visas reģistrācijas darbības CSDD, aizliegt veikt tehnisko apskati, lai ierobežotu transportlīdzekļa lietošanu.

Direkcijā uzsver, ka, izmantojot šo e-pakalpojumu, jāņem vērā - ja transportlīdzekļa vai kuģošanas līdzekļa īpašnieks ir reģistrējis kādu liegumu, tad aizliegto darbību nevar veikt līdz lieguma dzēšanai, tostarp darbību nevarēs veikt arī pats īpašnieks, ja pirms tam liegums nebūs dzēsts. Tāpat jāņem vērā, ka īpašnieka lieguma uzlikšana neatbrīvo īpašnieku no atbildības par īpašumā reģistrētu transportlīdzekli.


LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: