Lindas Klētnieces personālizstāde „FotoHaikas”, kuru poētisko vēstījumu pirmoreiz varēja baudīt Rīgā, D-Fab izstāžu zālē 2009. gada septembrī, šoruden no 8. oktobra līdz 5. novembrim būs iespējams skatīt Ventspilī teātra nama “Jūras Vārti” izstāžu zālē.

Izstādes kurators, mākslas zinātnieks, Jānis Borgs par izstādes Foto Haikas veidošanu izsakās šādi: „Saliekot kopā visus attēlus, to koptēlā varēja ieraudzīt kaut kādu pazīstamu smalku orientālu noskaņu, kas stipri asociējās ar tieši japāņu kultūrā un mākslā rodamiem prototipiem. Tas bija pārsteigums un efekts, ko noteikti vajadzēja izmantot kā izstādes tematisko atslēgu. Tika nolemts šo ekspozīciju saukt “Linda Klētniece FotoHaikas”. Un uzreiz visas lietas it kā nostājās savās vietās. Lai pastiprinātu “japānisko” skanējumu, ekspozīciju papildināja ar tekstuāliem “komentāriem” - japāņu klasiķu un arī latviešu autoru haiku poēzijas rindām. Un apvienojumā ar japāņu sintoistu mūzikas gagaku meditatīvajām un smeldzīgajām flautas skaņām tika panākta neparasti spirituāla un apgarota atmosfēra.

 

Dabā ieraudzītu faktūru un krāsu tuvplāni, ikdienā neievērojamas “graustu” un “atkritumu” vides estetizētas atklāsmes, cilvēka priekšmetiskās anturāžas vismarginālāko un triviālāko elementu kārtojuma klusais skaistums – tā ir šīs izstādes veiksme.”

 

Lindas Klētnieces debija fotomākslā notika 2008. gada augustā Rīgas Pēterbaznīcā notikušajā Latvijas 10 fotomeistaru kopekspozīcijā ar nosaukumu „100”. Tur viņa pārliecinoši uzstājās kopā ar lielākajiem mūsu fotogrāfijas lielmeistariem, kā Gunāru Bindi, Leonīdu Tugaļevu, Vilhelmu Mihailovski, Ulvi Albertu un citiem.

 

Lindas Klētnieces darbi pauž koptu māksliniecisko gaumi, kas pamatota iedzimtā talantā. Savu māksliniecisko izglītību viņa guvusi Cēsu Mākslas skolā, Valmieras Lietišķās mākslas vidusskolā un Santamonikas koledžā, Kalifornija, ASV, kur studēja figurālo glezniecību. Linda ir ieguvusi arī augstāko izglītību biznesa vadībā un administrācijā un šīs savas zināšanas tagad sekmīgi iegulda reklāmas biznesā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: