Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Rīgas vietā izvēlas laukus

Pirms diviem gadiem Reinis Pižiks aizgāja no labi apmaksāta darba bankā, lai dzimtajā Ancē attīstītu laivu tūrismu. Tagad pusi gada viņš pavada laukos, otru – Rīgā, kur viņa vadītajā uzņēmumā gatavo mežacūku saru ķemmes.

Saules baterijas darbojas privātmājā

Līdzekļus, kas iztērēti saules bateriju iegādei un uzstādīšanai uz savas privātmājas jumta un pagalmā, inženieris Vladimirs Kostjkins sauc par ieguldījumu pensijas fondā. Septiņos gados atpelnot iztērēto, turpmāk saules kolektori nesīs vienīgi peļņu.

2.lpp. Viedoklis: „Bravūra nevietā”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Valsts policija nolēmusi nesodīt savu kolēģi policistu, kurš bravūrīgi uzvedies pie lielveikala Maxima Rīgā. Ignorējot gājēju pāreju, policists ne tikai pārkāpa noteikumus, bet radīja bīstamas situācijas. Kāda večiņa ar kruķiem gandrīz nokritusi. Izrādās, tas nav nekas nosodāms, jo automašīnas šoferis, kas, ieskriedams veikalā pēc saldējuma, atstāja mašīnu uz pārejas, bijis policists.»

3.lpp.

Neizpratne par murdu Ventā

Makšķernieki izteikuši neapmierinātību par lielu murdu, kas septembra sākumā izvietots Ventā, pilsētas teritorijā.

Cīņa ar vējdzirnavām Popē

No postīšanas izdevies paglābt senu ozolu un liepas, taču apturēt vēja biznesmeņu plānus gar mājām ierakt jaudīgu elektrokabeli Popes Lāčplēšu īpašniecei neizdodas. Vēja biznesa rats ir neapturams un nereti izmanto arī iedzīvotāju lētticību.

4.lpp.Novadā. Pašvaldība maina tarifus

Rīt domes sēdē deputāti lems par jaunajiem ūdensapgādes, kanalizācijas un siltuma tarifiem. Pagastos, kur nesen realizēti ūdenssaimniecības attīstības projekti, par 1 m³ ūdens būs jāmaksā 20–25 santīmus dārgāk nekā līdz šim. Savukārt siltums dažos pagastos kļūs lētāks.

5.lpp.Veselības aprūpe. Alergologi reģionam ir vajadzīgi

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā darbu sākusi jauna interniste rezidente Adīne Šepte. Viņa arī savu profesionālo nākotni saista ar Ventspili.

Stāstīs par mātes piena vērtīgumu

Ventspils slimnīcā 17. oktobrī tiks gaidītas grūtnieces un jaunās māmiņas uz pasākumu, kurā tiks stāstīts par mātes piena īpašo nozīmi mazuļa attīstībā.

6.lpp. Sports. Otrais labākais rezultāts 24 stundu braucienā

Latvijas ekipāžai Igors Skoks/Rūdolfs Skoks/Arvis Piķis, braucot ar automobili Mitsubishi Pajero, izdevies sasniegt savu otro labāko rezultātu 24 stundu braucienā Francijā, 90 komandu konkurencē ierindojās astotajā vietā.

Zelta rokas turnīrs Ventspilī

Jau šīs nedēļas nogalē Olimpiskā centra Ventspils basketbola hallē notiks atjaunotais Zelta rokas turnīrs basketbolā, kur savu pērn izcīnīto čempiona titulu centīsies nosargāt mūsu Baltijas Ekspreša basketbolisti.

Brūnam uzvara akmens mešanā

Jau 17. reizi Ventspils pludmalē notika akmens mešanas sacensības, kurās pirmo reizi pie uzvaras ticis mūsu šķēpmetējs Ansis Brūns, kurš, neskatoties uz finālā pavisam neparocīgo pretvēju, akmeni spēja raidīt 113 metru tālumā.

7.lpp. Intervija. Zvejnieku darbs ir ļ-o-o-ti grūts

JURIS PĒTERSONS zvejnieka profesiju mantojis no sava vectēva Žaņa Balmaņa, kurš bija viens no pirmajiem slavenā zvejas kolhoza miljonāra Sarkanā bāka akcionāriem. Pēc ceturtdaļgadsimta, kad vectēvs beidza savu zvejnieka karjeru, mazdēls Ventspilī izveidoja vienu no pirmajām privātajām zvejas kompānijām. Jura Pētersona kompānija Grifs bija starp lielākajiem nodokļu maksātājiem pilsētas budžetā, bet tās īpašnieks šogad saņēma Pilsētas balvu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: