Šorīt 66 gadu vecumā miris komponists, pianists un dziedātājs Uldis Stabulnieks.

Stabulnieks dzimis 1945.gada 8.oktobrī Rīgā. 1965.gadā Stabulnieks bijis viens no karavīru ansambļa "Zvaigznīte" dibinātājiem un 1967. gadā uzvarēja festivālā "Liepājas dzintars", kā arī kļuva par Tallinas džeza festivāla diplomandu. No 1969.gada līdz 1988.gadam Stabulnieks bijis Latvijas Televīzijas un radio estrādes un vieglās mūzikas orķestra koncertmeistars. 70.gados viņš dziedājis kamerkorī "Ave Sol".

 

No 70.gadu vidus līdz 80.gadu sākumam Stabulnieks vadīja Latvijas Filharmonijas ansambli, kur dziedāja tā laika zvaigznes Margarita Vilcāne un Ojārs Grīnbergs. Viņš strādājis par pianistu lielākajā daļā Latvijas teātru, daudz komponējis teātra izrādēm. 1972.gadā komponists radījis pirmo latviešu blūzu.

 

1981.gadā Stabulnieks ar savu izpildīto dziesmu "Tik un tā" ieņēma 2.vietu Mikrofona aptaujā. Viņš sarakstījis mūziku filmām "Svešās kaislības", "Aizaugušā grāvī viegli krist" un "Dīvainā mēnessgaisma". Stabulnieks arī filmējies epizodiskā lomā filmā "Elpojiet dziļi".

 

Stabulnieks savā darbā guvis arī vairākas atzinības. 1973.gadā viņš bija Monako Starptautiskā džeza kompozīciju konkursa laureāts, Lielā mūzikas balva saņemta 1995.gadā, bet 2004.gadā - autortiesību bezgalības balva. 2007.gadā viņš saņēma Aleksandra Čaka balvu, bet 2011.gadā viņam tika piešķirts Atzinības krusts.

 

Par atvadīšanos no mūziķa Kultūras ministrija informāciju sniegšot vēlāk.

 

LETA

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: