Sestdien autotransporta nozares darbinieki aizvadījuši profesionālos svētkus - Autotransporta darbinieku dienu.

Pašvaldības SIA „Ventspils reiss” bāzes teritorijā Robežu ielā 7 notika autobusu vadītāju Profesionālās meistarības konkurss un iedzīvotāju informācijas diena. Šāda konkursa mērķis ir uzlabot pasažieru apkalpošanas kultūru, popularizēt autobusa vadītāju profesiju, celt tās prestižu un pilnveidot autobusu vadītāju prasmes un iemaņas, kas saistītas ar tiešo darbu.

 

Šogad dalībai veiklības braucienos bija pieteikušies 19 autobusu vadītāji no 5 pasažieru pārvadātāju uzņēmumiem: „Ventspils reisa”, „Tukuma auto”, „Talsu autotransporta” Kuldīgas „Mobile - A” un Liepājas Autobusu parka, un notiekošo vēroja arī prāvs pulks līdzjutēju. Priecēja tas, ka līdzās pieredzes bagātiem autobusu vadītājiem, kuru šoferu stāžs sniedzas vairākos desmitos gadu, uz starta devās arī gados jauni autobusu vadītāji, kas šo atbildīgo darbu veic tikai dažus gadus.

 

Veiklības braukšanā kopvērtējumā labākie bija „Ventspils reisa” pārstāvji Gatis Grībergs, kurš savu labo braukšanas prasmi apliecina jau otro gadu pēc kārtas, Uldis Reinolds un Ainārs Naudiņš, no kura tikai par vienu punktu atpalika „Talsu Autotransporta” pārstāvis Dinārs Šepte. Ceļu satiksmes noteikumu zināšanā pārliecinoši labākie bija „Ventspils reisa” pārstāvji, kuri ieņēma pirmās sešas vietas, tādējādi garantējot drošu braukšanu Ventspils pasažieriem. Vislabākās zināšanas uzrādīja pilsētas mazo autobusu vadītājs Jānis Smolenskis. Jāatzīmē, ka „Ventspils reisa” pārstāvji savā sniegumā bija tiešām pārliecinoši, tāpēc jāsecina, ka Profesionālās meistarības konkursam ir liela nozīme prasmju un iemaņu izkopšanā.

 

Lai skatītājiem un viesiem būtu iespēja ne tikai vērot sacensības, bet arī saturīgi pavadīt laiku, interesentiem tika organizēta bezmaksas ekskursija Ventspils pilsētu gides Ivetas Rīvānes vadībā. Jebkurš no klātesošajiem varēja iejusties autobusa pasažiera lomā un sacensību laikā, atrodoties autobusā, pavērot, kas un kā jādara patiesi profesionālam autobusu vadītājam.

 

Tiem, kuriem tuvs humors, bija iespēja pacīnīties par pārsteiguma balvu nominācijai „Interesantākais komentārs fotogrāfijai”, kā arī novērtēt Ventspils Jaunrades nama fotopulciņa (vadītājs Andris Rebhūns) dalībnieku veikumu. Konkursam kopumā tika iesniegtas 503 fotogrāfijas, tāpēc vērtēšana notika vairākās kārtās. Par labāko darbu autoriem tika atzīti Anna Semaka, Reinis Guzlēns, Kristiāna Grikmane, Krista Kalniete, Dita Dārta Mihelsone, Kaspars Meinerts.

 

Notiekošo ar dziesmām un apsveikumu kartītēm visiem autobusu šoferīšiem kuplināja Ventspils 6. vidusskolas skolotājas Antra Ziemele, Ilze Šnepste un viņu skolēni, bet zīmējumos redzēto iemūžināja jaunie mākslinieki Reinis Gailītis un Artūrs Luksis.

 

Pašvaldības SIA „Ventspils reiss” pasažieru pārvadājumus veic jau 15 gadus, bet profesionālās meistarības konkurss tiek organizēts sesto gadu. Iesākumā tas notika tikai starp uzņēmuma autobusu vadītājiem, bet pakāpeniski par to ieinteresējušies arī kolēģi, un šogad līdzīgus konkursus jau organizēja Talsos un Tukumā.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: