Nedēļas nogalē, 29. septembrī, pašvaldības SIA Ventspils reiss kopā ar kolēģiem no autotransporta nozares atzīmēs Autotransporta darbinieku dienu.

Lai gan uzņēmuma dzimšanas diena ir martā, jubilejas gads aizsācies pērnā gada oktobrī, kad kopā ar kolēģiem no citām pasažieru pārvadātāju organizācijām tika atzīmēta Autotransporta darbinieku dienas 35. gadskārta. Šā gada laikā Ventspils reiss pozicionējis sevi kā uzņēmumu, kas rūpējas ne tikai par pasažieriem, bet arī par citiem pilsētas iedzīvotājiem un viesiem.

 

Ventspils reisa gada notikumi

2011. gada 28. oktobris – autobusu vadītāju Profesionālās meistarības konkurss, kam ir senas tradīcijas. Līdzīgi konkursi tiek organizēti arī citās valstīs un pat pasaules līmenī. Konkursa mērķis ir uzlabot pasažieru apkalpošanas kultūru, popularizēt autobusa vadītāju profesiju, celt tās prestižu un uzlabot autobusu vadītāju prasmes un iemaņas, kas saistītas ar tiešo darbu. 22 autobusu vadītāju konkurencē labākie braukšanā bija Ventspils reisa pārstāvji Gatis Grīnbergs un Ojārs Ivasks. Ceļu satiksmes noteikumu zināšanā nepārspēts palika Jānis Smolenskis.

 

2012. gada februāris – pašvaldības SIA Ventspils reiss un tā vadība ir starp tiem 184 uzņēmumiem, kas pārvarējuši stingros kritērijus un iekļuvuši Latvijas efektīvāko vadītāju sarakstā, ko, pamatojoties uz uzņēmumu sagatavoto un iesniegto informāciju, veidoja izdevniecība Dienas Bizness, Lursoft IT un Advokātu birojs Rasa un Ešenvalds. Objektīvākam vērtējumam uzņēmumus dalīja pa nozarēm. Transporta un loģistikas nozarē pašvaldības SIA Ventspils reiss rangu tabulā ierindojās 9. vietā, bet starp pasažieru pārvadātājiem bija labākie.

 

Februāris jau vairākus gadus ir laiks, kad uzņēmums sadarbojas ar Ventspils 6. vidusskolu, dodot iespēju skolēniem saprast, ko nozīmē brīvprātīgo darbs. Šogad skolēni veica pasažieru aptaujas autoostā, dažādos pilsētas un starppilsētu maršrutos, kā arī pētīja pasažieru plūsmu. Jāatzīmē, ka paveiktais darbs nebija tikai teorētisks – pamatojoties uz aptauju rezultātiem, tika veiktas izmaiņas autobusu kustības grafikos.

 

2012. gada marts – svinīgā pasākumā par godu Ventspils reisa dibināšanas 15 gadu jubilejai tiek sumināti uzņēmuma veterāni, pasniegtas godalgas labākajiem darbiniekiem. Īpašu gandarījumu sagādāja Satiksmes ministrijas atzinības raksti par mūža ieguldījumu autotransporta nozarē, ko saņēma divi pieredzes bagāti uzņēmuma darbinieki:

● autobusu vadītājs Petro Muzyka – šofera stāžs pasažieru pārvadājumos 45 gadi;

● automehāniķis Bogdans Grigjans – pašvaldības SIA Ventspils reiss strādā kopš tā dibināšanas.

 

2012. gada jūlijs – vasaras sezona aizsākas ar jauna zemās grīdas pilsētas maršrutu autobusa iegādi un tā nodošanu pasažieru rīcībā. Gatavojoties šim notikumam, ir sagatavota dāvana iedzīvotājiem un pilsētas viesiem – izstāde par sabiedriskā transporta attīstību Ventspilī Par vedējiem, braucējiem un citiem… . Jaunā autobusa prezentācijas pasākuma laikā tika dota iespēja atcerēties tos laikus, kad pa Latvija ceļiem ripoja paziki, laziki un kavziki…

 

Jūlijs tradicionāli ir mēnesis, kad Latvijas pasažieru pārvadātāji pulcējas kopīgai sportošanai, tāpēc bija jāpošas uz Ādažiem, kur notika Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas 16. sporta spēles. Lai arī laika apstākļi bija nelabvēlīgi, kopējās pūles vainagojās panākumiem un tika izcīnīta 1. vieta. Tāpēc 2013. gada vasarā Latvijas pasažieru pārvadātāju sporta komandas Ventspilī uzņems Ventspils reiss. Uzņēmumam jau ir pieredze šāda veida pasākumu rīkošanā, jo arī 2005. gadā 33 komandas ar vairāk nekā 2000 dalībniekiem apmeklēja mūsu pilsētu. Tā kā interese par iespējām pavadīt divas dienas, aktīvi atpūšoties, iepazīstot pilsētu un izmantojot tās iespējas, ko labai atpūtai piedāvā Ventspilī, ir liela, paredzams, ka interesentu būs daudz.

 

2012. gada septembris – kad saprasts, ka dāvināšanas prieks ir patīkams, gribas to izjust atkārtoti. Tāpēc pašvaldības SIA Ventspils reiss iesaistījās trīspusējā projektā, kas saistīts ar Dzejas dienām Latvijā – Dzeja ielās, ko realizēja kopā ar Ventspils pilsētas bibliotēku un 6. vidusskolu. 14. septembrī pilsētā kursēja Dzejas autobuss, kura pasažieri – dzejnieki Laimdota Sēle un Eduards Aivars, kā arī 6. vidusskolas skolēni – burtiski izveda dzeju ielās, rosinot tajā ieklausīties ne tikai aktīvos lasītājus, bet jebkuru garāmgājēju.

 

29. septembrī gan uzņēmuma darbinieki, gan viesi pulcēsies kārtējai Profesionālās meistarības konkursa kārtai. Šis ir jau 6. gads, kad rudenī pašvaldības SIA Ventspils reiss bāzes teritorijā sabrauc tuvāki un tālāki kaimiņi, lai mērotos spēkiem autobusu vadīšanā. Nešaubīgi iespējams apgalvot, ka cīņa nebūs no vieglajām, jo, labi zinot, ka ik rudeni tiek aicināti parādīt savu braukšanas prasmi, meistarību gadu no gada cenšas uzlabot visi. Interesanti atzīmēt, ka līdzīgi pasākumi notikuši gan pirmās Latvijas Republikas pastāvēšanas laikā, gan arī padomju gados.

 

Līdzās lielajiem darbiem un pasākumiem katru dienu bijis ikdienas darbs, pārvadājot gan pateicīgus, gan klīrīgus pasažierus īsākos un garākos maršrutos, kā arī rūpējoties par to, lai novada skolasbērni laikus nokļūtu mācību iestādē.

 

Pašvaldības SIA Ventspils reiss valdes priekšsēdētājs A. Lieģis uzsver, ka «cilvēkam jāmācās visu mūžu, tāpēc tiek izmantota katra iespēja veikt autobusu vadītāju apmācību, lai celtu apkalpošanas kultūras līmeni un ikviens pasažieris būtu pārliecināts – Ventspils reisa autobusu vada īsts profesionālis».

 

Pašvaldības SIA Ventspils reiss darbs vistiešākajā nozīmē saistīts ar cilvēkiem, kas ir ļoti dažādi, un tāpēc to nekad nevar saukt par vieglu un pateicīgu. Tomēr vairāk nekā 150 darbinieku, no kuriem 83 ir autobusu vadītāji, ik dienas ar vislielāko rūpību un pacietību gādā par tiem, kam jādodas ceļā.

 

Un tā jau 15 gadus – 24 stundas dienā. Un tas nekas, ka autobusi naktī nekursē – darbs pie tā, lai rīta agrumā tehnika būtu gatava doties ceļā, neapstājas arī tad, kad pilsētas ielas un ceļi dus saldā naktsmierā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: