Ventspils pilsētas pašvaldība iesniegusi pieteikumu Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK), lai kandidētu uz Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes sarīkošanu 2013.gadā 14.-16.jūnijā.

Pašvaldības, kuras ir iesniegušas savus piedāvājumus par Olimpiādes rīkošanu 2013.gadā, piedāvājumus prezentēs LOK izpildkomitejā 17. oktobrī. Tad arī tiks noteikts uzvarētājs – Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes rīkotājs 2013. gadā.

 

Olimpiāde tiek plānota 26 sporta veidos, un plānots, ka 69% no tiem norisināsies Ventspilī, bet kā sadarbības partneris organizēšanā iesaistījusies Liepājas pilsētas pašvaldība. Tāpat arī panākta vienošanās ar citām pašvaldībām par atsevišķu sporta veidu norisi.

 

Konkursa nolikums paredz, ka Latvijas Olimpiskā komiteja nodrošina finansējumu sekretariāta darbam – tiešai sacensību sarīkošanai (tiesnešu darbs, medaļas, diplomi, dalībnieku kartes u.tml.). Pašvaldībai jānodrošina finansējums, kas saistīts ar sacensību organizēšanu (sacensību vietu nodrošinājums, iekārtošana atbilstoši sacensību noteikumiem un tehniskām prasībām, medicīnas pakalpojumi, atklāšanas un noslēguma ceremonijas sarīkošana, reklāmas pasākumi u.c.).

 

Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde notiek reizi divos gados, bet līdz šim Ventspils pilsētā no 2000. gada notikušas piecas šādas sacensības. Olimpiādes rīkošana ventspilniekiem dotu iespēju klātienē vērot sporta sacensības vairāk nekā 17 sporta veidos un piedalīties plašākos valsts jaunatnes sporta svētkos. Turklāt labākie Ventspils sportisti gūtu iespēju startēt savas pilsētas sporta bāzēs, saņemot atbalstu no līdzjutējiem Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: