Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Somās meklē zagtas preces

Ik pa laikam kāds ventspilnieks saskaras ar lielveikalu apsardzes darbinieku prasību parādīt somas vai kabatu saturu. Rodas jautājums, vai šādas darbības drīkst notikt bez policijas klātbūtnes.

Fotoradari pieķer arī ventspilniekus

Liels jampadracis turpinās ap fotoradaru uzstādīšanas lietu. Uzstādot viltus radarus, iedzīvotāji rāda piemēru, kā efektīvāk var parūpēties par drošību uz ceļiem, tikmēr ventspilnieki saņem pirmos fotoradaru sodus.

 

2.lpp. Viedoklis.“Būs zagļi, būs apsargi”, laikraksta “Ventas Balss” galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne.

« Ja mūsu veikalos nebūtu apsargu, tas nozīmētu, ka esam tik tālu izauguši, ka nevienam, ienākot veikalā, neienāk prātā doma, ka par izvēlēto preci varētu arī nesamaksāt. Diemžēl redzams, ka apsargi veikaliem ir vajadzīgi.»

 

3.lpp.

Kaimiņi cenšas sadzīvot

Vītolu ielā ir nams, kurā astoņos dzīvokļos dzīvo vairākas daudzbērnu ģimenes. Starp tām un apkārtējo māju iedzīvotājiem milzt konflikts. Taču risinājuma nav.

 

4.lpp. Vide. Staltbriedis vilina medniekus

Sācies briežu baurs, kas ilgs no septembra sākuma līdz oktobra sākumam. Īstens mednieks šajā laikā ņem atvaļinājumu un atrodas mežā – kā citādi tikt pie medījuma?

 

5.lpp. Intervija. Arī lāci var iemācīt dejot

Horeogrāfijas pedagoģe ar 35 gadu darba stāžu Ļaļa Basmanova uzskata, ka ir sasniegusi sava radošā darba augstāko jēgu, izskolojot audzēknes, ar kurām viņa var lepoties. Viņas horeogrāfijas ansamblis Konfetti atstāj labas baletskolas iespaidu. Savukārt Pilsētas balva, kuru pedagoģei pasniedza šogad, ir viņas darba atzinība no pašvaldības un iedzīvotājiem.

 

6.lpp. Sports. Svarcēlājai Kohai Eiropas bronza

Mūsu jaunā un uzlecošā svarcelšanas zvaigzne Rebeka Koha, kas ir tikai 14 gadu veca, ļoti veiksmīgi startējusi Eiropas jaunatnes čempionātā (līdz 17 gadiem) svarcelšanā. Viņa izcīnījusi trešo vietu un uzstādījusi arī jaunus personiskos un Latvijas rekordus.

Basketbolisti soli tuvāk finālturnīram

Savā laukumā izcīnot pārliecinošu uzvaru ar 80:64 (16:19, 26:11, 24:19, 14:15) pār Bosnijas un Hercegovinas izlasi, vēl vienu soli tuvāk 2013. gada Eiropas čempionāta finālturnīram, kas notiks Slovēnijā, spērusi Latvijas valstsvienība.

Dubultspēļu turnīrā triumfē Adlers/Brakanskis

Ar Māra Adlera un Edžus Brakanska uzvaru noslēdzies šī gada Ventspils pilsētas čempionāts tenisā vīriešu dubultspēlēs, tā finālā viņi aizraujošā un spraigā spēlē ar 7:6(3) un 6:3 pieveica Ediju Frīzendorfu un Andri Šteinhardu.

 

7.lpp.

Maldās apsaimniekošanas rēķinos

Aldonis Krastiņš redakcijā vērsās, aicinādams palīdzēt tikt galā ar nekārtībām viņa mājas apsaimniekošanā. Skaidrojot situāciju, jāsecina, ka problēmas sakne ir līdz galam nesakārtotie dokumenti un dzīvokļa saimnieka vilcināšanās slēgt apsaimniekošanas līgumu.

Iz pagājības.Pirms 85 gadiem

1927. gads... Bērnu vecākiem jāzin, ka pamatskolu apmeklēšana tagad ir obligāta, un ka par bērna skolā nelaišanu bez sevišķi svarīgiem iemesliem tagad draud sods (50 santīmu par katru skolas bērnu).

Reklāma.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: