BK "Ventspils" basketbolisti Liepājā notikušās "Triobet" kausa izcīņas finālā spraigā cīņā ar 95:99 piekāpās Ukrainas "Dnipro" komandai, līdz ar to finišējot otrajā vietā. 

Ventspilnieki priekšsacīkstēs savā grupā vispirms, pateicoties Ronalda Zaķa tālmetienam pēdējā sekundē, apspēlēja Ukrainas klubu "Mykolaiv" ar Agri Galvanovski un Artūru Štālbergu priekšgalā, bet otrajā mačā arī Krievijas galvaspilsētas Maskavas "Dynamo". Savukārt "Dnipro" spēlētāji izrādījās pārāki par mājiniekiem Liepājas lauvu basketbolistiem un "Lietuvas žvaigzdes" komandu.

Finālcīņu labāk sāka BK "Ventspils" komanda, kas atkal mača startu uzticēja saviem pieredzējušākajiem spēlētājiem. Lai gan jau no pirmajām minūtēm Latvijas kluba diezgan smagi klājās groza apakšā, uzbrukumā labāk spēlēja tieši latvieši, pirmajā ceturtdaļā iekrājot septiņu punktu pārsvaru. Protams, uzvara ir svarīga jebkurā mačā, tomēr ventspilnieki neaizmirsa arī par to, ka tā ir tikai pārbaudes spēle, atļaujoties visai plaši variēt ar sastāvu, kas tomēr ne tajā labākajā veidā ietekmēja mača gaitu.

Otrajā ceturtdaļa sāncenšiem izdevās izlīdzināt spēles gaitu un uz brīdi arī pārņemt vadību 43:41. Ārkārtīgi rezultatīvā puslaika izskaņa gan atkal izrādījās veiksmīgāka BK "Ventspils" komandai, kas atpūtā devās ar divu punktu pārsvaru 50:48. Jau 18 punktus pirmajā puslaikā bija sakrājis Donalds Simss, bet nevienam citam no ventspilniekiem pie divciparu skaitļa gūto punktu ailītē tikt neizdevās (vēl Zaķim 8, Jonātam 7). Sāncenšu pārsvars zem groziem labi attainojās arī spēles protokolā – 9:17.

Fināla cienīga cīkstēšanās risinājās arī otrajā puslaikā, un nevienai no komandām neizdevās iegūt kaut cik ievērojamu pārsvaru. Nedaudz veiksmīgāki trešajā ceturdaļā gan bija ukraiņi, tā izlīdzinot mača rezultātu – 74:74 pēc pusstundas spēles. Jo tuvāk nāca mača beigas, jo skaidrāks kļuva, ka viss izšķirsies mača izskaņa. Tajā par mata tiesu aukstasinīgāki un precīzāki tomēr izrādījās "Dnipro" spēlētāji. Kamēr BK "Ventspils" spēlētājiem pēdējos uzbrukumos nekā neizdevās apspēlēt sāncenšu aizsardzību un tikt pie punktiem, ukraiņi pamanījās papildināt savu punktu krājumu, galu galā arī svinot uzvaru 99:94.

Līdz ar to turnīra galvenā balva šoreiz ceļos uz Ukrainu, bet ventspilnieki, kas pirmo reizi piedalījās pirmssezonas pārbaudes turnīrā Liepāja, ierindojās otrajā vietā. Ar 26 punktiem rezultatīvākais BK "Ventspils" komandā bija Simss, Zaķis pievienoja 21, bet Akselis Vairogs 11 punktus.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: