Latvijas rekordiste šķēpa mešanā dāmām Madara Palameika Lielbritānijas pilsētā Birmingemā notiekošajās Dimanta līgas sacensībās labākajā mēģinājumā sasniedza 57,67 metru tālumu, ierindojoties sestajā vietā.

Madarai šis bija jau otrais starts dažu dienu laikā - ceturtdien Palameika piedalījās Dimanta līgas posmā Lozannā. Toreiz izdevās sasniegt sezonas labāko rezultātu (62,74) un ieņemt piekto pozīciju. Birmingemā, ieskaitot Madaru, startēja sešas šķēpmetējas, kuras piedalījās arī posmā Lozannā.


Pēc pirmajiem metieniem Palameika ar 56,27 metriem ieņēma sesto vietu un augstāk tikt tā arī neizdevās, lai gan otrajā mēģinājumā rezultāts uzlabojās - 57,67 metri. Trešais, piektais un sestais mēģinājums palika neieskaitīts, bet ceturtajā rezultātu neizdevās uzlabot (57,40). Līdz ar to finišā sestā vieta.


Otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja Dimanta līgas kopvērtējuma līdere un olimpiskā čempione Barbora Špotakova, sasniedzot jaunu sacensību rekordu - 66,08 metri. Otrā palika Eiropas un arī olimpiskā vicečempione Kristīna Obergfola, savukārt trešo pjedestāla pakāpienu aizņēma 23 gadus vecā Eiropas čempione Vira Rebrika.


sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: