Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Skolēniem zarnu infekcija

Ceturtdien trīsdesmit seši 6. vidusskolas bērni neieradās skolā, jo sūdzējās par vemšanu. Trīs nonākuši slimnīcā. Lai secinātu saslimšanas cēloni, skolas virtuvē veiktas pārbaudes.

Jūrmalnieki priecājas par Ventspili

Iepazinušies ar Ventspils pašvaldības paveikto un vēl darāmo 2007.–2013. gada plānošanas periodā, Jūrmalas pilsētas domes speciālisti atzīst, ka viņiem no ventspilniekiem ir daudz ko mācīties.


2.lpp. Viedoklis: «Tik, cik...» laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Mēs esam lieli tik, cik mūsu griba, savulaik teicis Rainis. Šos viņa viedos vārdus izmanto arī Nacionālā attīstības plāna veidotāji. Vismaz vārdos ticēt labākai nākotnei valdība aicina Nacionālā attīstības plānā. Tas nodots sabiedriskajai apspriešanai un uzņēmēji un nozaru eksperti to jau apsprieda Kurzemes biznesa forumā. »

 

3.lpp.

Daudzbērnu ģimenēm kompensēs īri

Pilsētas dome turpina meklēt iespējas, kā atbalstīt daudzbērnu ģimenes. Pašvaldības garantēto īres maksas kompensāciju turpmāk saņems visas daudzbērnu ģimenes neatkarīgi no ienākumiem.

Iepazīst robežsargu ikdienu

Valsts robežsardzes Ventspils pārvalde pagājušo piektdien rīkoja atvērto durvju dienu, kurā ikviens interesents varēja aplūkot kuģus un vērot to parādi, kā arī pats savām rokām aptaustīt robežsardzes ieročus, vairogus, bruņuvestes un citas lietas.

4.lpp. Tūrisms.Sava pilsēta ir jāmīl

Inese Matisone ir Ventspils gide. «Man bezgala patīk šis darbs, no tā gūstu vienīgi pozitīvas emocijas,» saka Inese. Viņa ir pārliecināta, ka dzīvo visskaistākajā pilsētā pasaulē.

Kruīza kuģis piestās Ventspilī

Otrdien Ventspilī ieradīsies vismaz 650 tūristu, kurus sagaidīs ar orķestri un iepazīstinās ar pilsētu. Tūrisma uzņēmēji cer, ka mūsu pilsēta neliks ceļotājiem vilties un Noslēpumainā kruīza kuģi ostā piestās biežāk.

Tūrisms atkal uzplaucis

Šā gada tūrisma sezona tuvojas noslēgumam, bet jau šobrīd droši var apgalvot, ka tūristu skaits atkal ir pieaudzis. Pat neskatoties uz laika apstākļiem, kas šovasar nelutināja, Ventspils naktsmītnēs un ēstuvēs darba netrūka, bet ventu apgrozījums tuvojas jau desmitajam miljonam.

5.lpp. Darbs un nauda. Izrāviens pa spēkam speciālistiem

Nesen Ventspilī notikušā pirmā Kurzemes biznesa foruma dalībnieki ne tikai apsprieda Nacionālā attīstības plāna pirmo redakciju, bet arī diskutēja par sāpīgo – situāciju nozarēs un uzņēmumos. Jo kam tad vēl, ja ne ražotājiem vajadzēs īstenot NAP ieplānoto ekonomisko izrāvienu ar IKP pieaugumu ne mazāku kā 5%.

Bezdarbs mazinās, pieprasījums pēc darbiniekiem pieaug

Septembra sākumā bezdarba līmenis Ventspilī sasniedz otro zemāko rādītāju Latvijā, samazinoties līdz līmenim, kāds tas bijis reģistrēts pilsētā 2009. gada februārī.

6.lpp. Sports. Sākas jaunā šorttreka sezona

Pavisam nemanot pienākusi jaunā šorttreka sezona, kas jau šīs nedēļas nogalē sāksies Rumānijā, Miercurea Ciuc, ar Danubia kausa pirmā posma sacensībām, uz kurām dosies arī septiņi mūsu sportisti.

BK Ventspils otrā vieta Liepājā

BK Ventspils, startējot starptautiskajā Triobet kausa izcīņas turnīrā Liepājā un izcīnot tajā divas uzvaras un piedzīvojot tikai vienu zaudējumu – finālā –, noslēdzis pirmo gatavošanās posmu nākamajai sezonai.

7.lppIntervija. Pāvests ir tādēļ, lai rādītu ceļu

DAGNIJA DREIKA ir pazīstama dzejniece, atdzejotāja, tulkotāja un rakstniece, tomēr šoreiz Rakstnieku mājā spriedām nevis par literatūru, bet gan par to, kā Dievs pašķir daudzus ceļus, un kāda ir cilvēka atbildība, izvēloties pasaulskatu. Dagnijai ir tuvs gan ezotēriskais redzējums, gan katoļu baznīcā praktizētais. Viņa daudzus gadus valkā priestera iesvētītu sudraba gredzenu ar uzrakstu Āmen, un tas ir gana, lai justos labi. Vēl viens būtisks nosacījums, lai dzīvotu mierā, ir nedarīt nelietības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: