Aivars Lembergs šodien lūdza Rīgas apgabaltiesu izņemt no krimināllietas visus materiālus, kas satur sensitīvus datus par viņa privāto dzīvi.

Tas esot darāms, lai izslēgtu prettiesisku iejaukšanos viņa privātajā dzīvē.

Lembergs atgādināja, ka jau 2009.gada 13.martā lūdzis no krimināllietas materiāliem izņemt sensitīva rakstura datus, piemēram, par viņa veselības stāvokli u.c.

Tiesa tolaik lūgumu noraidījusi. Ja lūgums būtu apmierināts, tad viņa bērnu Anrija un Līgas kontu izdrukas nebūtu noplūdušas, sacīja Lembergs.

Nebūtu pieļaujams, ka datiem, kas skar privāto dzīvi, var piekļūt jebkurš. Lemberga ieskatā, šai krimināllietai faktiski "ir piekļuve jebkuram".

Kā šodien tiesas sēdē sacīja valsts apsūdzību uzturošais prokurors Juris Juriss, policija uzsākusi kriminālprocesu saistībā ar abu Lemberga bērnu iespējamo kontu izdruku publiskošanu.

Policija 18.augustā uzsākusi kriminālprocesu pēc krimināllikuma 200 panta 1.daļas saistībā ar publikācijām mājaslapā rokasgramata.com.

Prokuratūras ieskatā, nebūtu apmierināms Anrija Lemberga advokāta Alda Allika lūgums par viņa klienta un viņa māsas kontu izdruku izņemšanu no krimināllietas.

To, kurš, ko un vai ir nopludinājis, skaidros krimināllietas izmeklēšanas gaitā, sacīja valsts apsūdzības uzturētājs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: