Nedēļas nogalē Ventspilī notiks starptautisks fotofestivāls Art Camp 2010, kurā var piedalīties ikviens, kuru interesē fotografēšana.

Fotofestivāla programmā ir paredzētas vairāk nekā 30 lekcijas un radošas tikšanās ar fotomākslas meistariem, kā arī meistarklases make-up un body-art, konkursi un atpūtas programma vakarā pie jūras.

Festivāls ir arī lieliska iespēja vienuviet satikt un iepazīt Latvijas un pasaules lielmeistarus, kā arī jaunos censoņus. Programma ir veidota tā, lai būtu interesanta un pieejama ikvienam fotomākslas interesentam.

Festivāla lekciju tēmas: fotoreportāžas ētikas principi, fotožurnālistika, žanra fotogrāfija, ielas fotogrāfija, mākslas un modes fotogrāfija, klusās dabas fotografēšana, datorapstrāde, stereo fotogrāfija, krāsu kontrasti (krāsu teorija), fotogrāfijas psiholoģija (kreativitātes attīstība, vizuālas uztveres mehānismi, saskarsme ar modeli), melnbaltā laboratorija (fotogrāfiju attīstīšana un kopēšana), apjoma un foto grims u.c.

Pasniedzēju vidū būs ievērojami Latvijas, Krievijas, Baltkrievijas un Lietuvas fotogrāfi. Piedalīsies Latvijas fotomākslas klasiķis Gunārs Binde, kurš stāstīs par daiļradi un mācīs klasisko melnbalto druku. Savukārt fotogrāfs Valts Kleins piedāvās Sarunas ar fotogrāfu. Piedalīsies arī tādi Latvijā zināmi fotogrāfi kā Viesturs Links, Ilona Pulkstene, Grigorijs Aleksikovs, Nikolajs Šelušenkovs, Valentīna Doneiko, Gundega Deģe, Viktors Deščenko, Aleksandrs Vovnijs, Leonīds Tugaļevs u.c.

Krieviju pārstāvēs divu apbalvojumu World Press Photo ieguvējs Eiropas preses foto aģentūras (EPA) un Interpress fotokorespondents Fotomākslas akadēmijas pasniedzējs Anatolijs Maļcevs. Baltkrieviju – fotogrāfe Tatjana Jegorova, bet Lietuvu – Jons Staselis.

«Jauniem dalībniekiem jānostiprinās fotogrāfijā, tātad viņiem ir svarīgi satikties ar domubiedriem, redzēt meistarus un klasiķus. Galvenais – paplašināt savu redzesloku, » tā Gunārs Binde.

Savukārt fotogrāfs Valts Kleins skaidro: «Art Camp 2010 – tā ir lieliska iespēja uzzināt citu cilvēku viedokli, atbrīvoties no savu radošo spēku sastinguma un iegūt pārliecību, ka mēs visi sekojam vienam un tam pašam mērķim neatkarīgi no ādas krasas, valodas un vecuma. Gudrie apgalvo, ka Dievam nav savas reliģijas. Festivālam Art Camp 2010 arī nav tādas reliģijas – mēs mīlam visus un katru kas izvēlējies iet šo ceļu.»

Līdz šim festivālam pieteikušies apmēram 200 dalībnieku – ne tikai no Latvijas, bet arī no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Baltkrievijas. Taču joprojām ir iespēja pievienoties. Detalizētāka informācija ar dalībnieka pieteikuma formu ir pieejama festivāla mājas lapā www.artcamp.lv vai pa tālruni: 29 177 260; e-pasts: info@artcamp.lv.

Foto: Gunārs Binde

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: