Publicējam Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga skaidrojumu par svētku uguņošanas pārcelšanu.

«Cienījamie ventspilnieki!

Sirsnīgi pateicos jums visiem par viesmīlību un atsaucību, uzņemot svētku viesus Pilsētas svētku laikā! Tieši pateicoties jūsu atsaucīgajai un viesmīlīgajai attieksmei un lepnumam par savu pilsētu, izrādot to ciemiņiem, svētki patiešām izdevās, un visā pilsētā valdīja pozitīva rosība, kas ļāva mums uzņemt pozitīvu enerģijas lādiņu visam turpmākajam gadam.   

Zinu, ka daļa no jums ir neapmierināti ar Pilsētas svētku salūta pārcelšanu sestdien, 7.augustā. Diemžēl mums nācās pieņemt šādu lēmumu, jo bija saņemts meteorologu brīdinājums par spēcīgu negaisu, kas tuvojas Ventspilij. Negaiss tuvojās ļoti strauji, sacēlās stiprs vējš un 15 minūšu laikā gaisa temperatūra pazeminājās par 6 – 8 C. Gadījumā, ja šis negaiss būtu sasniedzis Ventspili, būtu ne tikai jāpārtrauc svētku koncerts, bet arī jāatceļ salūts pavisam, jo drošības noteikumi neatļauj salūtu rīkot gadījumos, ja ir tik liels vēja ātrums, kāds tika prognozēts. Straujās vēja virziena maiņas dēļ salūta laikā būtu apdraudēti tie daudzie tūkstoši klātesošo, kas atradās krastmalā, jo izšautie lādiņi varētu mainīt virzienu un savainot skatītājus. Arī skatuves un mākslinieku, kuri uz tās uzstājās, drošība būtu bijusi apdraudēta. Lai ventspilnieki un pilsētas viesi svētkos nepaliktu bez salūta, tika pieņemts lēmums salūtu sākt 40 minūtes ātrāk.

Par laimi, negaiss, kas bija pietuvojies pilsētai dažu kilometru attālumā, pēc salūta mainīja virzienu, aizejot prom no Ventspils. Nākamajā dienā negaiss un vētra plosījās visā Latvijā – no rīta vētra bija Kurzemē un Zemgalē, bet vislielākos postījumus tā nodarīja pēcpusdienā Latgales pusē. Spēcīga vētra skārusi arī kaimiņvalstis, piemēram, Somijā spēcīga vētra svētdien skāra smagā metāla mūzikas festivālu "Sonisphere" Somijas dienvidrietumu pilsētā Pori, kurā piedalījās ap 30 tūkstošiem cilvēku, ievainojot apmēram 40 viesu un sabojājot vairāku grupu aprīkojumu. Izjūtot atbildību par desmitiem tūkstošu Pilsētas svētku apmeklētāju, kuri jau bija sapulcējušies Ostas ielas promenādē, drošību un veselību, Ventspils pilsētas pašvaldība kā svētku organizators bija spiesta pieņemt lēmumu par koncerta pārtraukšanu un salūta priekšlaicīgu rīkošanu.

Atvainojos tiem svētku apmeklētājiem, kuri salūtu diemžēl neredzēja, par sagādātajām neērtībām un vēlreiz pateicos visiem ventspilniekiem par viesmīlību, uzņemot daudzos svētku viesus mūsu pilsētā!

Ar cieņu, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: