Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Šilberga: neticu, ka tas notika ar mani

Atgriezusies no Londonas, sporta skolotāja Anželika Šilberga neslēpj prieku, pozitīvās emocijas un iespaidus, ko guvusi kopā ar izglītības ministru, apmeklējot olimpiskās spēles.

Vēsturisko ēku gatavo nojaukšanai

Vēsturiskajā ēkā Pils ielā 37 saimnieko bomži. Lai novērstu iespējamo nelaimekcija.i, visticamāk, ēku nojauks, ja tam piekritīs Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības insp

 

2.lpp. Viedoklis. “Kam svētki?”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Vispārējās izglītības departaments izsūtījis skolu vadībām aicinājumu organizēt Zinību dienu 1. septembrī. Skolu vadībai un vecākiem pašiem jālemj, svinēt vai nesvinēt 1. septembri. Pirmā mācību diena ar ministra rīkojumu oficiāli ir 3. septembri.»

3.lpp.

Degvielas akcīzi novirzīs ceļiem

Līdz šim autovadītāju samaksātie līdzekļi nonāca valsts kopējā katlā, taču turpmāk visi nodokļi par spēkratu ekspluatāciju varētu nonākt autoceļu uzturēšanai. Šim mērķim nākotnē plānots izlietot arī daļu no degvielas akcīzes nodokļa iekasētās summas. Plānots, ka 2013. gada pakāpeniski tiktu palielināta degvielas akcīzes nodoklī iekasētās summas daļa, līdz tā sasniegtu 80%.

Pa pilsētas ielām ceļoja iespaidīga krava

Ceturtdienas vakarā pa Ventspils ielām uz ostu virzījās iespaidīga izmēra krava, lai tālāk ceļotu uz Skandināviju.

4.lpp. Kriminālziņas. Iedzīvotāji palīdz atklāt trīs točkas

Iedzīvotāji ļoti aktīvi izmanto iespēju ziņot interaktīvajā kartē par tā saucamajām točkām. Ventspils policijai tas ļāvis atklāt trīs jaunas nelegālās tirdzniecības vietas. Tiesā kārtējo sērijveida zagli

Ventspils tiesā sākta izskatīt kārtējā sērijveida zagļa lieta. Apsūdzētais agrāk jau četras reizes sodīts, un paralēli šai tiesvedībai pret viņu procesā ir vēl viena lieta.Tiltā iesprūdušajam policistam – rājiens

Ventas paceltajā tiltā iestrēgušajam policistam ticis piemērots disciplinārsods – rājiens.

5.lpp. Kapu lapa. Aplasītājs nav soģis

Daudzos pagastos, arī Popē, aplasītājas ir skolotājas. «Padomju laikos skolotājam bija jādara viss, arī jāizvada aizgājēji,» smaidot saka pensionētās pedagoģes Mirdza Bērziņa un Dzidra Seržante. Arī viņu pēctece Dzintra Hohrjakova vēl nesen bija skolotāja.

Zāļdienā arī pamielojas

Jūrkalnē kapu svētki parasti notiek augustā, kad svin Zāļdienu. Tieši Zāļdienu, nevis Zāļu dienu precizē jūrkalniete Marija Janvare.

Labo kapu žogus

Par novada kapiem katrā pagastā atbild pārvaldnieks, viena atbildīgā par šo jautājumu novadā nav.

6.lpp. Sports. Olimpiāde – ilgi neaizmirstamas izjūtas

Pēc atgriešanās no Londonas olimpiskajām spēlēm Madara Palameika vēl joprojām ir pilna saviļņojuma un vēl īsti nespēj pierast pie tā, ka šis lielākais sporta kvorums ir beidzies un tagad viņai atkal jāatgriežas ierastajā dienas ritmā.

7.lpp. Dome informē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: