Laikraksta “Ventas Balss” ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ventspilī kursēs divi Mazbānīši

Ventspils pilsētvidē ierastajam zaļajam Mazbānītim nu ir pievienojies arī melnas krāsas līdzinieks. Viens kursēs pa lielo maršrutu, otrs – pa mazo.

Nodokļus sasaistīs ar veselības aprūpi

Visticamāk, jau nākamajā vasarā nodokļu nemaksātājiem būs jāveic ikmēneša veselības apdrošināšanas iemaksas jeb jāmaksā pilna maksa par plānveida medicīnas pakalpojumiem. Tas nozīmē, ka vizīte pie ģimenes ārsta vien maksās vismaz Ls 8.

2.lpp. Viedoklis. “Plāns Nr.2”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Urā! Latvijai ir plāns, kā dzīvot nākamos sešus gadus līdz apaļajam 2020. gadam, ko uztapinājusi valdība. Jūs arī to varat izlasīt, un šoreiz pat drīkstat izteikt savu viedokli un sūtīt ieteikumus. To vajadzētu arī darīt, ja vien ieteikumus kāds ņems vērā. Piedāvātais plāns ir no sērijas: Fantasika, lai neteiktu vairāk.»

3.lpp.

Jāizvēlas gotiņas palikšanai pilsētā

Pašvaldība aicina ventspilniekus un pilsētas viesus ar balsošanu izvēlēties tās gotiņas, kas noteikti būtu jāatstāj Ventspilī uz palikšanu.

Saules iela ganībās

Ganību un Riņķa ielas krustojumā novietotā ielas plāksnīte mulsina un kādu varbūt arī maldina, jo tā liecina, ka atrodaties Saules ielā.

 

4.lpp.

Oginska Polonēzei skanot

Ventspils baltkrievu dziesmu ansamblis Žuravinka devās uz tām vietām, kur pirms diviem gadsimtiem dzīvoja komponists Mihails Oginskis, un piedalījās starptautiskajā festivālā Grodņas apgabalā Baltkrievijā.

5.lpp. Darbs un nauda. Rudenī maize var kļūt dārgāka

Noturīgais augstais pieprasījums pēc graudiem pasaules tirgū un nepārtraukti augošās kviešu cenas ļauj prognozēt, ka jau šoruden maize varētu kļūt dārgāka. Pēc piesardzīgām prognozēm, maizes cena varētu kāpt par 5–10%, pēc visdrošākajām – dubultā. Maiznieki pagaidām vēl nesteidz apstiprināt jebkādas prognozes.

6.lpp. Sports. Honda triumfē Latvijas kausā

Komandas Honda futbolisti, otro reizi triumfējot Latvijas kausa izcīņā, veikuši jaunu ierakstu valsts pludmales futbola vēsturē, jo viņi ir pirmie, kam šajā turnīrā izdevies uzvarēt divas reizes.

Vieglatlēti spēkojās Bauskā

Kamēr Latvijas elites vieglatlēti spēkojās Londonas olimpiskajās spēlēs, tikmēr Bauskā notika Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) trešā posma sacensības. Tajās uz starta izgāja arī vairāki mūsu atlēti, kas izcīnīja sešas godalgas.

7.lpp. Dzīvesziņa. Latviskais pasaules redzējums ierakstīts gēnos

Dzejniece Maija Laukmane nepretendē uz ezotēriķes statusu, tomēr viņas teiktais ir dziļš un vieds. Maija nestaigā, ģērbusies tautas tērpā, bet viņai ir svarīgi, lai būtu sakopts ne tikai Dainu Tēva, bet arī viņa mātes Eņģeles kaps.

Trejdeviņas reizes skaitāmas dainas

Ilze Liepiņa, daudzus gadus pētot tautasdziesmas, izrakstījusi stiprākās, apkopojot tās grāmatiņā Dainu dzīvības spēks. Viņasprāt tautasdziesmas ne tikai stiprina, bet arī dziedina.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: