Par Latvijas kausa ieguvēju pludmales futbolā kļuvusi Ventspils komanda "Honda", finālmačā dramatiskā cīņā pēcspēles sitienu sērijā pieveicot RTU komandu.

Latvijas kausa izcīņas nolikums paredzēja, ka vispirms visām komandām bija jāsacenšas apakšgrupu sacensībās, pēc kura četru apakšgrupu divas labākās komandas turpināja cīņu par galveno balvu. Priekšsacīkstēs lieli pārsteigumi izpalika - visas septiņas Latvijas čempionāta komandas kvalificējās izslēgšanas spēlēm.

No četrām ceturtdaļfināla cīņām divas aizritēja ļoti aizraujoši. Tā TUC/FTA komanda mačā ar VBFK pusotru minūti līdz spēles pamatlaika beigām panāca 1:2, tomēr izraut neizšķirtu neizdevās, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 1:3. Savukārt šī gada Latvijas čempionvienība "Kreiss" ar 3:2 tikai pagarinājumā pieveica pagājušā gada valsts čempioni "Skonto".

Pārējos divos ceturtdaļfināla dueļos nopietna spēkošanās izpalika, jo "Honda" ar 9:1 sagrāva "Jauno dinamieti", bet RTU ar 14:3 pārspēja "Liepājas papīru". Pusfinālā spēles bija daudz līdzīgākas un intriģējošākas. Lai arī "Honda" mačā ar VBFK jau piektajā minūtē panāca 3:0, pretinieki nepadevās un līdz pirmās trešdaļas beigām samazināja rezultāta starpību līdz minimumam - 2:3. Otrajā trešdaļā ventspilniekiem izdevās atjaunot trīs vārtu pārsvaru (5:2 un 6:3), taču VBFK ikreiz vienus vārtus atguva. Beigās tomēr smagu uzvaru ar 6:4 svinēja "Honda" komanda.

Pirms otrās pusfināla cīņas par spēles favorītiem tika uzskatīti "Kreiss" futbolisti, taču RTU komanda domāja citādi, turklāt RTU padevās pats spēles sākums (sestajā minūtē 2:0), kas mačā starp divām spēkos līdzvērtīgām komandām bieži vien ir izšķirošs faktors.

Trešdaļas izskaņā "Kreiss" pievilka līdz 2:3, bet par lūzuma punktu, kā izrādījās nedaudz vēlāk, kļuva Andreja Baumaņa gūtie vārti mača 19.minūtē - 4:2. Ar šādu rezultātu arī noslēdzās otrā pusfināla cīņa.

Tikmēr finālā Baumanis mača 22.minūtē atklāja rezultātu, bet Nikolajs Kazačuks septiņas minūtes līdz spēles pamatlaika beigām panāca izlīdzinājumu 1:1. Vairāk vārti no spēles netika gūti ne pamatlaikā, ne pagarinājumā, kas nozīmēja, ka uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešama pēcspēles sitienu sērija.

Tajā pirmo sitienu realizēja abu komandu spēlētāji, kam sekoja kļūdas otrajā sērijā, precīzi trešie piegājieni un kļūdas ceturtajā sērijā. Mača liktenis tika izšķirts vien ar piekto piegājienu, pēc kura līksmot varēja "Honda" komandas spēlētāji, kas Latvijas vicečempionu titulam pievienoja arī kausa ieguvēju godu.

Interesanti, ka šāds sasniegums "Honda" komandai izdevās otro reizi trīs gadu laikā.

LETA

Foto: FTA.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: