Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Atbrauc no Briseles mācīties valodu

Trīs vācieši un viens brits, kuri strādā par tulkotājiem Eiropas Savienības institūcijās, šobrīd Ventspilī apgūst latviešu valodu.

Palameika – astotā Londonā

Londonas olimpisko spēļu šķēpmešanas sacensībās Latviju pārstāvēja seši vieglatlēti (trīs vīrieši un trīs sievietes), bet tikai ventspilniecei Madarai Palameikai izdevās iekļūt finālsacensībās. Tajās viņa ar metienu pāri 60 metriem izcīnīja augsto astoto vietu.

 

2.lpp.Viedoklis. “Cimdiņa sirdssvētki”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Marlena Zvaigzne.

«Pilsētas svētkos, kad Ventas Balss darbinieki gaidīja brīdi, kad sāksies gājiens, mums garām aizbrauca vilcieniņš. Tā pasažieri bija atbalsta centra ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām Cimdiņa apmeklētāji un darbinieki. No kartona veidotais bānītis cieši turēja vietā katru braucēju, un vakarā, kad sazinājos ar centra vadītāju Ievu Sāmīti-Cērpu, viņa teica: «Pēc gājiena nokritu zālītē, vilcieniņā bija karsts!»»

3.lpp.

Par izglītību ir jāmaksā

Kancelejas preču, kā arī bērnu apģērbu un apavu tirgotāji jūt, ka jaunais mācību gads strauji tuvojas – skolēni un viņu vecāki gādā skolai nepieciešamās lietas. Tikmēr izglītības ministrs un tiesībsargs aktualizē jautājumu, vai pie mums ir bezmaksas izglītība.

Stārķi gatavojas ceļam

Rudens tuvums jūtams ne vien biezajos lietus mākoņos, dzestrajos rītos un asteru ziedēšanā. Arī stārķi pamazām pamet savas ligzdas un lasās vienkopus, lai pļavās vēl labi ieturētos pirms tālā ceļa uz Dienvidāfriku.

 

4.lpp. Kriminālziņas. Tiesā par civilsievas noduršanu

Ventspils tiesā sākta izskatīt krimināllieta par slepkavību, kurā uz apsūdzēto sola sēdies šobrīd vēl 38 gadus vecs, agrāk jau trīs reizes sodīts vīrietis. Viņš savu vainu atzīst tikai daļēji.

Šķietamais draugs pārvēršas krāpniekā

Interneta sociālie tīkli cilvēku dzīvē ieņem arvien nozīmīgāku vietu. Ar to palīdzību tiek iegūti jauni kontakti, labi draugi, taču nereti cilvēku uzticēšanos izmanto arī krāpnieki un pedofili.

Noziedzniekus iegrožos elektroniskās aprocēs

Plānots, ka pēc diviem gadiem arī Latvijā noziedzniekus kontrolēs ar elektronisko aproču palīdzību.

 

5.lppKultūra. Jānim Kupčam atkal izstāde

Pārventas bibliotēkā līdz septembra vidum apskatāma Jāņa Kupča gleznu izstāde Ziemas osta. Jānim ir vēl viena priecīga ziņa – 13. Starptautiskajā mālā virpošanas sacensībās viņam otrā vieta vīru konkurencē virpošanas sacensībās tehniskajā jomā.

Pilsētā skanēs daudz laba džeza

Nu jau septīto reizi notiks mūsdienu ritma mūzikas festivāls Ventspils Groove 2012. Tā ir lieliska iespēja papildināt zināšanas, apmeklējot pazīstamu Latvijas mūziķu un pasniedzēju vadītās nodarbības un Nīderlandes, Itālijas un Brazīlijas viesmākslinieku meistarklases.

 

6.lpp. Sports. Galvenā cīņa vēl tikai priekšā

Latvijas motokrosa čempionātā aizvadīti pieci no sešiem posmiem, pēc kuriem vadībā ar 140 punktu handikapu pār otro vietu atrodas mūsu motoklubs Rodeo. Svarīgākā un smagākā cīņa – par astoto čempiona titulu – tam gan vēl tikai priekšā.

Latvija – trešā Baltijas valstu sacīkstēs

Ventspils sportisti sekmīgi startējuši Baltijas U18 valstu sacensībās vieglatlētikā, izcīnot divas zelta un tikpat daudz bronzas medaļu. Ne tik veiksmīgs starts padevās Latvijas izlasei kopumā – komandu kopvērtējumā tā palika trešajā, pēdējā, vietā.

7.lpp. Intervija. Narkologs: Alkoholismu iepotē jau no bērnības

Kārlis Einis droši pieskaitāms pie Latvijas narkoloģijas vēstures. Šī medicīnas nozare Latvijā radās tikai 1979. gadā, bet Einis ir pirmais un pagaidām vienīgais nemainīgais narkologs Ventspilī. Tomēr mūsu saruna sākas ar neplānotas tēmas apspriešanu – nesen Ventas Balsī publicētā intervija ar psihiatriskās slimnīcas pacientu. Pēc ārsta un kolēģu domām, intervijas varoņa interpretācija par psihiatrijas lomu un funkciju bijusi aizskaroša. Narkologaprāt, kurš apvienošanas kārtībā veic arī psihiatra funkcijas, tādi izteikumi tikai maldina sabiedrību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: