Valdība šonedēļ pieņēmusi rīkojumu par astoņu valstij piederošo tā saucamo dzelzceļnieku māju nodošanu privatizācijai. Māju iedzīvotāji vēl cīnīsies, lai valsts tās sakārto.

Privatizācijai tiks nodotas valsts dzīvojamās mājas Depo ielā 7, 9, 11, 13, 15 un Lokomotīves ielā 4, 6, 10.

Depo ielas 9 iedzīvotāja Ludmila stāsta, ka viņu māja ir novesta līdz katastrofālam stāvoklim, tādēļ viņa savu dzīvokli privatizēs tikai tādā gadījumā, ja valsts to sakārtos. Ludmila skaidro, ka mājas astoņos dzīvokļos pārsvarā dzīvo pensionāri un bezdarbnieki, kuriem nav naudas, lai samestos mājas sakārtošanai. Arī viņai naudas tam nav, jo iepriekš finansējumu jau ieguldījusi sava dzīvokļa eiroremontam.

Arī cita dzīvokļa saimniece stāsta, ka 25 gadu laikā, kopš viņa šai mājā dzīvo, tajā nav noticis neviens remonts. Jumts ir caurs un kā līst lietus, tā no griestiem tek, sienas ir sapelējušas, tapetes atlīmējušās. Arī kanalizācija ir sliktā stāvoklī, kurināmās krāsnis ir nolietojušās, bet malkas šķūnītis vispār ir nodedzis un malku nav kur glabāt.

Biruta Ņikuļina, kura aizstāv gan savas mājas, gan pārējo privatizējamo valsts māju iedzīvotāju intereses, atklāj, ka jau neskaitāmus gadus iedzīvotāji ir cīnījušies ar apsaimniekotājiem, bet bez rezultātiem. Tie vieni pēc otra bankrotē, bet īres nauda pazūd bez vēsts. «Mēs esam piemērs tam, ka valsts aģentūras un ierēdņi nespēj vadīt valsti». Pēc viņas teiktā, iedzīvotāji grasās valdības lēmumu apstrīdēt tiesā un piespiest valsti pirms nodošanas privatizācijai šīs mājas sakārtot.

Biruta atceras, ka šīs mājas savā pārvaldīšanā bija ar mieru ņemt pašvaldība, taču ar nosacījumu, ja valsts piešķirs līdzekļus māju sakārtošanai. Taču valsts šo naudu nepiešķīra un tā arī palika. 2008.gada novembrī valdība lēma par māju nenodošanu privatizācijai, jo Ventspils pilsētas teritorijas plānojumā šo īpašumu plānotā izmantošana paredzēta inženiertehniskās apbūves, ostas termināļu apbūves un rūpniecības teritorijas vajadzībām. Pret šo lēmumu iebilda māju iemītnieki, kuri pagājušā gada janvārī vērsās Satversmes tiesā ar lūgumu izvērtēt šī lēmuma atbilstību Satversmei.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: