Ventspils pilsēta par godu starptautiskajam mākslas un mecenātisma pasākumam „Govju parāde Ventspils 2012” Ventspils Pilsētas svētkos laidusi apgrozībā jaunu Ventspils pilsētas mārketinga simbola „vents” veidu – 500 ventu zīmi.

Tās dizainu izstrādājuši reklāmas aģentūras „DDB Worldwide Latvia” mākslinieki, kuri izstrādāja arī līdzšinējo ventu zīmju – 5, 10, 20, 50, 100 – dizainu.

 

Pirmās astoņas 500 ventu zīmes piektdien, 3. augustā, plkst. 19.00 Pilsētas svētku atklāšanas pasākumā Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs pasniegs Lielās balvas un Balvas laureātiem, bet jau no sestdienas, 4. augusta, 500 ventu zīme būs pieejama arī Ventspils Tūrisma informācijas centrā.

 

No 3. līdz 15. jūlijam norisinājās iedzīvotāju balsošana Ventspils portālā www.ventspils.lv , lai noteiktu, kuru no 24 Govju parādes gotiņām izvietot uz 500 ventu zīmes. Sīvā cīņā ar 32,6% balsīm aptaujā uzvarēja Annas Heinrihsones veidotā „Vētras govs”. Par jaunās ventu zīmes centrālo objektu izvēlēta Livonijas ordeņa pils.

 

Venti ir nemonetārs norēķināšanās līdzeklis Ventspils pilsētā, Latvijā. Tie sniedz privilēģijas, apmeklējot dažādas aktīvās atpūtas un izklaides vietas, tūrisma objektus un kafejnīcas Ventspilī. Šobrīd ventus pieņem 62 vietās, kuras var atpazīt pēc speciālām uzlīmēm. 100 ventu atbilst 1 Latvijas latam. Uz visām ventu zīmēm attēlotas gotiņas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: