Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Nosvinēta pilsētas 722. dzimšanas diena

Daudz līksmu bērnu smaidu un priecīgu cilvēku ielās un parkos, muzejos un promenādē, jūrmalā un Reņķa dārzā, pilsētas labajā un kreisajā krastā no rīta, pa dienu un vakarā – tāda bija pilsētas 722. dzimšanas dienas svinību noskaņa.

Vidumupīte pārtop par muklāju

Cauri Ventspilij tekošā Vidumupīte pamatīgi aizaugusi ar meldriem un dūņām, tādēļ pilsētas tēvi spriež, kā to attīrīt.

2.lpp. Viedoklis. “Bezmaksas pakalpojums”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Trūkst strādājošo un trūkst darba – šīs problēmas šobrīd abas pastāv vienlaicīgi. Nav vienas receptes un nav pat vairāku recepšu priekšā noliktas, kā šādos apstākļos bez darba esošajam tikt pie darba un, kā darba devējam tikt pie labiem darbiniekiem. Ir tikai vispārējie principi, kuri ir aprakstīti gudrās grāmatās, galvenokārt no citām valodām tulkotās, kurās sarindotas teorijas un apkopotas citu valstu līdzīgas pieredzes.»

3.lpp.

Jauna ziedu skulptūru grupa

Pārventas centrs Pilsētas svētku laikā kļuvis vēl skaistāks. Talsu un Tārgales ielas krustojumā atklāta jauna ziedu skulptūru grupa – Mārīšu ģimene.

Venti iegājuši apritē

Kafejnīca Karlīn’s pica un viesu nams Karlīnes nams atdevuši atpakaļ Tūrisma informācijas centram 16 500 ventu. Tā ir līdz šim lielākā starp privātajiem uzņēmumiem iekasētā ventu summa.

Lietuvieši veido reportāžu par Ventspili

Lietuvas Televīzijas un radioorganizācijas žurnāliste un operators trīs dienas pavadīja Ventspilī, lai veidotu plašāku reportāžu par to, kur vasarā pazūd lietuvieši.

4.lpp.- 5.lpp. Fotoreportāža: Ventspils svin 722. dzimšanas dienu

6.lpp. Otrā jaunība. Aizraujas ar krustvārdu mīklām

Kad aktīvajām darba gaitām pielikts punkts, labi, ja ir kāda aizraušanās, kas aizpilda garās dienas. Ventspilnieces Gunta Bomkalne un Rainija Brante par garlaicību nesūdzas itin nemaz.

Ventspilnieku pensijas turpina augt

Ventspils pensionāri saņem vairāk nekā viņu vienaudži novadā un Latvijā kopumā. Statistika rāda, ka Ventspilī vidējā pensija turpina pieaugt. Mūsu pilsētas pensionāru vidū ir visai turīgi ļaudis.

7.lpp. Intervija. Skatījums no stundas brauciena attāluma

VITA ŠTERNBERGA no Talsiem strādā Pārventas poliklīnikas aptiekā. Lai arī, braukājot uz darbu Ventspilī, pagājuši jau pieci gadi, sievietes skatījums uz mūsu pilsētu un tās iedzīvotājiem ir nedaudz distancēts. Ne velti Vita saka, ka ir jāaizbrauc, lai atgriežoties spētu saskatīt patiesās vērtības. No Vitas staro gaišums un enerģija. Viņā ir vērts ieklausīties.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: