Aizvadīts viens no senākajiem Latvijas šaha turnīriem Liepājas rokāde, kurā piedalījās arī divi Ventspils šahisti.

Galvenajā turnīrā piedalījās tradicionāli ļoti spēcīgs sastāvs,bet par uzvarētājiem kļuva trīs lielmeistari Aleksandrs Halifmans, Arturs Neikšāns un Daniels Fridmans, kuri pārstāvēja vietējo komandu Terrabalt.

Dana Reizniece-Ozola kopvērtējumā ieņēma 24. vietu, no uzvarētājiem atpaliekot 1,5 punktus (8,5-7), bet dāmu konkurencē viņa bija trešā. Sieviešu grupā labākā bija Latvijas čempioni Ilze Bērziņa, izcīnot par puspunktu vairāk nekā Reizniece-Ozola un arī Laura Raugele, kurai papildrādītāji ļāva ieņemt otrie vietu. Open turnīru ar četriem punktiem noslēdza cits ventspilnieks Jānis Isakovs un bija labākais 12 spēlētāju grupā, kopvērtējumā ierindojoties 94. vietā gandrīz 120 dalībnieku konkurencē.

Tradicionāli tika izspēlēts arī ātrspēles turnīrs, kurā 22 kārtās pie 18 punktiem tika Latvijā dzimušais Vācijas pārstāvis Fridmans. Rogulei 16 punkti, ceturtā vieta kopējā ieskaitē un pirmā sieviešu konkurencē, otrā dāmām bija Bērziņa (14), bet Reizniece-Ozola atkal trešā, ar 13 punktiem kopvērtējumā ieņemot 18. vietu. Isakovs tika pie 11 punktiem, izcīnot augsto 49. vietu 94 dalībnieku konkurencē. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: